Babos Tímeáék ismét döntőt játszhatnak az Aus. Openen!

KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁNKOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2020.01.29. 05:33
null
Babos Tímea és Kristina Mladenovic ismét döntőbe jutott Melbourne-ben (Fotó: MTI/EPA)
A hetedik helyen kiemelt Csan nővérek megnehezítették a világbajnok kettős dolgát, de a Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros 1 óra és 25 perc alatt 7:5, 6:2-re legyőzte a tajvani duót, így bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság fináléjába női párosban. A magyar, francia kettős sorozatban harmadszor lehet ott a melbourne-i döntőben, ellenfele Hszie Szu-vej és Barbora Strycová párosa lesz.

 

TENISZ
AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (71 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Csan Hao-csing, Latisa Csan (tajvani) 7:5, 6:2

Mesterhármas.

No persze nem a klasszikus értelemben, s „köszönhetően” a 2019-es fináléban elszenvedett vereségnek, nem is hibátlan…

De attól még tény: Babos Tímea és Kristina Mladenovic sorozatban harmadszor készülhet az Australian Open döntőjére női párosban.

A magyar, francia kettős számára nem indult könnyen a Csan Hao-csing, Latisa Csan páros elleni mérkőzés. 5:5-ig mind a két duó hozta a saját adogatását, igaz, a tajvaniak kétszer is csak 40:40 után tudták megnyerni a sajátjukat. Bréklabdáig 39 percen át egyszer sem jutottak Babosék. Aztán amikor igen, azt rögvest ki is használta a világbajnok kettős: Babos tenyeresébe Latisa Csan ugyan belekapott a hálónál, de nem tudta a pályára tenni a labdát (6:5). Mladenovic eztán adogatóként pillanatok alatt befejezte az első szettet. 7:5

A második szett újabb brékeséllyel indult, a kissé elbizonytalanodó Csan nővérek pillanatok alatt semmi 40-es hátrányban találták magukat a játékon belül, ám Latisa Csan összekapta magát, s feljavuló adogatójátékával fordított. Innen viszont már nem kegyelmezett a Babos, Mladenovic kettős! A francia és a magyar teniszező is remekelt a hálónál, 1:1 után brékelte a tajvaniakat, majd 3:1 után egy maratoni, 14 percig tartó, négy adogatóelőnyt és hét bréklabdát hozó játék végén másodszor is elvette a Csan testvérek adogatását a szetten belül (7:5, 4:1)!

Az ázsiaiak számára nem volt visszaút, Babos magabiztosan hozta a saját adogatását, majd Csan Hao-csing jó szervajátékkal semmire hozta a hetedik játékot, Mladenovic 7:5, 5:2-nél nem kegyelmezett, 15:15-nél egymás után két nyerőt is ütött, majd egy elhúzódó labdamenet végén a francia be is fejezte a mérkőzést. 7:5, 6:2

A pénteki döntőben az első helyen kiemelt Hszie Szu-vej és Barbora Strycová kettőse vár rájuk.

„Nem teniszeztünk a legjobban az első játszmában, ezt el kell ismernem. Viszont nagyon keményen küzdöttünk, hogy megtaláljuk a megoldást,ezért is tartozunk a világ legjobb párosai közé. Folyamatosan segítettük egymást, és összességében azért megfelelő teljesítményt nyújtottunk. Nagy boldogságot jelent, hogy újra döntősök vagyunk. Ez egy óriási lehetőség, hogy ismét a magasba emeljük a trófeát. Ez egy Grand Slam-verseny, minden forduló más, minden forduló nagyon szoros. Nagyot küzdöttünk azért, hogy eljussunk idáig. Még nem veszítettünk játszmát, ez pedig mutatja, hogy versenyképesek és nagyon stabilak vagyunk” – idézi a hivatalos honlapja, a babostimea.hu a magyar játékost.

A két páros legutóbb a 2019-es WTA-világbajnokság döntőjében találkozott egymással. Akkor Babosék 6:1, 6:3-as, magabiztos győzelmet arattak.

Kérdés, egy megnyert és egy elvesztett melbourne-i finálé után hogy folytatódik a sorozat?

A döntő már 2020-ra is megvan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik