47 perc alatt kapott ki Babos és Fucsovics párosa

Vágólapra másolva!
2019.01.22. 06:01
null
A Babos Tímea, Fucsovics Márton párosnak sajnos nem sok esélye volt (Fotó: MTI)
A Babos Tímea, Fucsovics Márton kettős 6:3, 6:2-re kikapott a második kiemelt Nicole Melichar, Bruno Soares amerikai, brazil duótól az ausztrál nyílt teniszbajnokság vegyes páros versenyének második fordulójában, így nem jutott be a legjobb nyolc közé. Baboséknak sajnos nem sok esélyük volt, 47 perc alatt véget ért a találkozó.

 

Meg sem tudta közelíteni az első fordulóban mutatott teljesítményét, így aztán sima vereséget szenvedett Babos Tímea és Fucsovics Márton az Australian Open vegyes páros versenyének második fordulójában.

A tokiói olimpiára készülő magyar kettős a kínai Csang Suaj és az ausztrál John Peers ellen remekül teljesített az első körben, élteniszezőink tehát reményt keltően mutatkoztak be egymás oldalán – a folytatás viszont nem sikeredett túl fényesre…

A női párosban elődöntőbe jutó Babos, és a vegyes páros műfajával csak most ismerkedő Fucsovics az első labdamenettől kezdve nem jelentett igazán kemény feladatot az amerikai Nicole Melicharnak és a brazil Bruno Soaresnek. A második kiemelt duó rögtön elvette Fucsovics első adogatójátékát – a nyíregyházi teniszező nem éppen a legjobb arcát mutatta a pályán kedden. Az első szett 23 perc alatt úszott el 6:3-mal, labdamenet alig-alig alakult ki, a szervák és a fogadások határozták meg a mérkőzés képet.

Ezekben pedig Soaresék sokkal jobbak voltak, a második játszma első gémében semmire brékelték Fucsovics adogatójátékát, aztán 3:2-es hátrányban hiába volt fogadóelőnye a magyar párosnak, nem élt a lehetőséggel. És ahogyan az lenni szokott, a következő játékban büntetett az ellenfél: Babos is elveszítette szervagémét, majd 5:2-nél Melichar semmire nyerte meg adogatójátékát.

Bár a továbbjutók kiléte papírformának tekinthető, mégsem fest jól, hogy Babos és Fucsovics 47 perc alatt 6:3, 6:2-re bukta el a mérkőzést – Fucsovicsnak véget ért az Australian Open, Babosra viszont még fontos feladatok várnak női párosban.

„Örülünk, hogy végre együtt tudtunk játszani, és a nehéz sorsolás ellenére nyertünk egy mérkőzést – mondta a találkozót követő sajtótájékoztatón Babos Tímea. – A női páros után bő egy órám volt a pihenésre, de ez nem befolyásolta a vegyes párosbeli eredményt, sőt szerintem jobban is ritörnöztem a második meccsen. Az ellenfél fantasztikusan játszott, Melichart jól ismerem, játszottam már ellene, tudom, hogy remekül szervál, de a hálónál azért szokott hibázgatni, most viszont kiválóan teljesített. Soaressel pedig vegyes párosoztam korábban, ő nagyszerű teniszező, stabilan lehet rá számítani.”

Babos a női párosról elmondta, az volt a céljuk Kristina Mladenoviccsal, hogy egyre stabilabban teljesítsenek, az pedig pozitív az adogatójátékukat nézve, hogy ellenfelüknek bréklabdája sem volt. Az elődöntőre utalva hozzátette, egy Grand Slam-torna végjátékában nincs könnyű meccs, a Jennifer Broady, Alison Riske amerikai duó kemény riválisokat győzött le – de nagyon várják már az összecsapást.

„Szombaton játszottam legutóbb tétmérkőzést, volt két nap pihenőm, és most úgy éreztem magam a pályán, mintha egy teljesen új tornára kerültem volna, kiestem a ritmusból. Igaz, edzettem, de az nem olyan, mintha napról napra mérkőzéseket játszanék” – árulta el Fucsovics Márton, aki legközelebb a szófiai ATP-versenyen lép pályára, majd Rotterdam, Marseille és Dubai következik.

A Babossal közös vegyes párosukkal kapcsolatban hozzátette: reméli, az év hátralévő Grand Slam-tornáin is együtt indulhatnak, és jobb eredményeket érnek el.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (62 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
VEGYES PÁROS, 2. FORDULÓ (a 8 közé jutásért)
Melichar, Soares (amerikai, brazil, 2.)–Babos, Fucsovics (magyarok) 6:3, 6:2

A modul betöltése néhány másodpercet igénybe vehet…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik