Fucsovics csak szettet veszített, háborút nem – biztos siker

KLEIN RON (MELBOURNE)KLEIN RON (MELBOURNE)
Vágólapra másolva!
2019.01.15. 00:34
null
Fucsovics magabiztos sikerrel kezdett az Australian Openen (Fotó: AFP, archív)
Fucsovics Mártont az ausztrál kánikula és a balkezes spanyol Albert Ramos sem zavarta meg, négy játszmában jutott tovább a második fordulóba. A magyar teniszező következő ellenfele a horvát Borna Coric lesz.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (60 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ
Albert Ramos Vinolas (spanyol)–Fucsovics Márton (magyar) 3:6, 4:6, 7:6 (7–5), 3:6

Két magyar mérkőzés, két győzelem
– soha rosszabb kezdést a szezon első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen!

Az első játéknapon Babos Tímea jutott tovább két szettben, kedden pedig Fucsovics Márton vette sikerrel a balkezes spanyol Albert Ramos jelentette akadályt.

Pedig nem volt egyszerű dolga, hiszen a melbourne-i nyár továbbra is forró, 34 Celsius-fok mellé perzselő napsütés és szélcsend járt, így aztán nagyon kemény megpróbáltatásnak tűnt minden pályán töltött perc. A lelátón sem volt könnyű az élet, de a magyar drukkerek folyamatosan töltötték meg az árnyékosabb helyeket: a mérkőzés elején még nagyjából 20-an lehettek, de a közepére legalább ötvenen. Hozzájuk csatlakozott vagy 300 ausztrál, jó hangulatban küzdhettek tehát a játékosok.

Fucsovicsot személyes okok miatt nem tudta elkísérni edzője, Sávolt Attila, de menedzsere és menyasszonya folyamatosan biztatták a 26 éves nyíregyházi sportolót. Az első két szettben nem is volt probléma, végig magabiztosan irányította a labdameneteket, a harmadikban viszont több hiba becsúszott, és bár 5:4-nél két szettlabdát hárított, a rövidítést elveszítette, így aztán nem tudta a lehető leggyorsabb forgatókönyv alapján megnyerni a meccset, hogy minél előbb a hűvösben pihenhessen.

De nyert, és ez a legfontosabb: a negyedik játszmában azonnal elvette Ramos adogatójátékát, az előnyt pedig meg is tudta tartani a végéig, 3 óra 13 perc alatt 6:3, 6:4, 6:7, 6:3-mal jutott tovább. A tavaly a nyolcaddöntőben, Roger Federer ellen búcsúzó Fucsovics következő ellenfele a horvát Borna Coric lesz.

A közvetítési modul betöltése eltarthat néhány másodpercig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik