Aus. Open: a világelső Barty hátrányból fordítva jutott tovább

Vágólapra másolva!
2020.01.26. 11:15
null
Barty a nyolc között (Fotó: AFP)
Az Australian Open női egyesében a hazai közönség előtt játszó világelső ausztrál, Ashleigh Barty megszenvedett az amerikai Alison Riske elleni mérkőzésen, mire közel két óra alatt kiharcolta a továbbjutást három játszmában. A férfiaknál az amerikai Tennys Sandgren négy játszmában, három és fél óra alatt múlva felül a 12. helyen kiemelt olasz, Fabio Fogninit.

A hazai közönség támogatását élvezve a női világelső Ashleigh Barty remekül kezdett a 18. kiemelt amerikai Alison Riske ellen, hiszen miután hozta saját adogatását, rögtön elvette ellenfeléét, ám, hogy nem szabad félvállról venni a mérkőzést, azt jelzi, hogy 3:1-es vezetésénél Riske visszabrékelte.

Ennek ellenére a világelső nem ingott meg, s végül 35 perc alatt 6:3-mal zsebre vágta az első játszmát. A másodikban aztán jött az ausziknak a hideg zuhany: az amerikai lány játéka feljavult, Bartyé leromlott, így ellenfelét kétszer brékelve 27 perc alatt Riskéé lett a szett 6:1-gyel.

A döntő szettben aztán Barty vette el Riske adogatását először, ám ő 4:1-es hátrányból egyenlíteni tudott, de ez nem törte meg Bartyt, s az amerikai utolsó adogatójátékánál bréklabdához jutott, ami egyben meccslabdát is jelentett. Ezt pedig ki is használta, bár sokkal helyesebb lenne azt írni, hogy az amerikai rontotta el, lévén kettős hibával ért véget a mérkőzés.

A férfiak egyesében óriási küzdelmet hozott Tennys Sandgren és a 12. kiemelt Fabio Fognini mérkőzése, amelyen végül az amerikai jutott tovább négy szettben – amelyből három roppant szoros volt.

A három és fél órán át tartó mérkőzésen mindketten stabil adogatójátékkal rukkoltak elő, Sandgren 21 ászt ütött, s elsősorban a fogadóként mutatott hatékonyabb játék döntött az amerikai mellett, mivel mind az öt bréklabdáját hozni tudta a meccs során, míg Fognininél ez a mutató 8/3.

Az amerikai Tennys Sandgren ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, ahol ellenfele a Fucsovics Mártont négy játszmában legyőző Roger Federer lesz, a találkozóról ide kattintva olvashat bővebben.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (71 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Sandgren (amerikai)–Fognini (olasz, 12.) 7:6, 7:5, 6:7, 6:4

NŐI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Barty (ausztrál, 1.)–Riske (amerikai, 18.) 6:3, 1:6, 6:4
Dzsabur (tunéziai)–Vang Csiang (kínai, 27.) 7:6, 6:1

További mai eredmények itt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik