ATP-vb: Federer győzelmével indult a világbajnokság

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.12. 16:56
null
Roger Federernek oda kellett figyelnie, hogy ne kényszerüljön döntő szettre (Fotó: AFP)
A hatszoros világbajnok Roger Federer két játszmában (6:4, 7:6) legyőzte az amerikai Jack Sockot a londoni ATP-vb Boris Beckerről elnevezett csoportjának első fordulójában. A kvartett másik mérkőzésén az esti órákban Alexander Zverev három szettben megverte Marin Cilicet.

 

FEDERER–SOCK

A 19-szeres Grand Slam-győztes Roger Federer magabiztosan léphetett pályára a londoni O2 Arénában, hiszen eddigi három találkozásuk alkalmával még játszmát sem veszített Jack Sock ellen. A svájci ezúttal már az első játékban elvette Sock adogatását, s a korán megszerzett előnyt nem is engedte ki a kezéből (6:4).

A második szettben az amerikai összesen két pontot (!) nyert fogadóként, adogatóként viszont vért izzadt, hogy ne veszítse el a szerváját. A párizsi Masters-tornát megnyerő Sock 3:3 után öt bréklabdát hárított, és kiharcolta a rövidítést. A tie-breakben az amerikai 4–2-ről még felállt, az utolsó három pontot azonban Federer nyerte (7–4), így másfél óra alatt véget ért a mérkőzés.

A 36 éves svájci pályafutása során 14. alkalommal érte el egy naptári éven belül az 50 győzelmet, s Sockkal szemben 4–0-ra módosította a mérlegét.

ZVEREV–CILIC

Alexander Zverev az első világbajnokságán vesz részt, lámpaláznak azonban nem volt jele nála, az első szettet 6:4-re megnyerte. Ezután Marin Cilic emelt a játéka színvonalán, és nemcsak egyenlített 6:3-mal, hanem a döntő szettben 3:1-re elhúzott.

Közel volt tehát ahhoz, hogy sorozatban három vereség után végre legyőzze Zverevet (ez eddig egyszer sikerült neki, az első összecsapásukon, 2015-ben), ám a fiatal német fantasztikusan kezdett játszani, és 6:4-re fordított.

 

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (8 000 000 dollár, kemény pálya)
Boris Becker-csoport, 1. forduló
Roger Federer (svájci, 2.)–Jack Sock (amerikai, 8.) 6:4, 7:6 (7–4)
Alexander Zverev (német, 3.)–Marin Cilic (horvát, 5.) 6:4, 3:6, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik