ATP-vb: elkészült a sorsolás, Federer és Djokovics egy csoportban

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2019.11.05. 15:15
Az ötszörös világbajnok Novak Djokovics a hatszoros győztes Roger Federerrel, a világelső Rafael Nadal a címvédő Alexander Zverevvel került azonos négyesbe a vasárnap (november 10.) kezdődő londoni ATP-világbajnokság csoportbeosztásán.

Az egyik, Andre Agassiról elnevezett csoportba a világelső Rafael Nadal mellett a címvédő Alexander Zverev, valamint két világbajnoki újonc, Sztefanosz Cicipasz és Danyiil Medvegyev került be, míg a másik négyesben – amely Björn Borg nevét viseli – Novak Djokovics, Roger Federer, Dominic Thiem és Matteo Berrettini kapott helyet.

Az első napon egyesben Djokovics–Berrettini mérkőzés szerepel a délutáni és Federer–Thiem találkozó az esti programban – közölte az ATP a Twitter-oldalán.

A csoportküzdelmek november 10–15. között tartanak, a jövő szombati elődöntőbe a csoportok első két helyezettjei jutnak be.

Az ATP legfrissebb világranglistáján a második helyre visszacsúszó Djokovicsnak csak abban az esetben van esélye visszaelőzni a rangsor élén Nadalt – aki jelen állás szerint vállalja az indulást az idényzáró csúcseseményen –, ha döntőbe jut. A spanyol kiválóság korábban még nem nyerte meg a világbajnokságot.

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG (LONDON)
A CSOPORTBEOSZTÁS
Andre Agassi-csoport:
Rafael Nadal (spanyol, 1.), Danyiil Medvegyev (orosz, 4.), Sztefanosz Cicipasz (görög, 6.), Alexander Zverev (német, 7.)
Björn Borg-csoport: Novak Djokovics (szerb, 2.), Roger Federer (svájci, 3.), Dominic Thiem (osztrák, 5.), Matteo Berrettini (olasz, 8.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik