ATP-vb: Cicipasz túl nagy falat volt Federernek; Thiem is döntős

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.11.16. 22:50
null
Sztefanosz Cicipasz legyőzte Roger Federert (Fotó: AFP)
A görög Sztefanosz Cicipasz bejutott a döntőbe a londoni ATP-világbajnokságon, miután a legjobb négy között két szettben, 6:3, 6:4-re legyőzte Roger Federert. Az esti találkozón Dominic Thiem két szettben diadalmaskodott a címvédő Alexander Zverev felett.

 

Rosszul kezdett a harmadikként rangsorolt svájci, rögtön elveszítette adogatását Cicipasszal szemben. Federernek 4:2-nél három labdája is volt a brékhez, ám Cicipasz visszahozta a gémet, és meg is nyerte, a következő, rendkívül hosszú szervajátékában pedig a hetedik játszmalabdát értékesítve 6:3-mal behúzta a szettet.

A második játszmát is Cicipasz indította jobban, 1:1-nél brékelte Federert, sokáig viszont nem örülhetett, a svájci rögtön visszavette az elveszített adogatást. Hiába a fellángolás, Cicipasz válaszként újfent brékelt (3:2), 5:4-nél pedig kiszerválta a mérkőzést, amivel bejutott a világbajnokság döntőjébe. 6:3, 6:4

A két játékosnak ebben az évben ez volt a hatodik egymás elleni mérkőzése, Cicipasz a mai sikerével 3:3-ra módosította az összesített állást.

Az esti találkozón Dominic Thiem és Alexander Zverev csapott össze – sokáig fej fej mellett haladtak a felek, ám a német a legrosszabbkor hibázott. 6:5-ös hátrányban a szettben maradásért szerválhatott, de Thiem brékelte, és 7:5-tel övé lett a játszma.

A második játszma is Thiemről szólt, az ötödikként kiemelt játékos 3:2-nél brékelt, s mivel a folytatásban sem hibázott, ez elég volt neki, 6:3-ra megnyerte a szettet, és bejutott a döntőbe. 7:5, 6:3

TENISZ
ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (9 000 000 dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ

Thiem (osztrák, 5.)–A. Zverev (német, 7.) 7:5, 6:3
KORÁBBAN
Cicipasz (görög, 6.)–Federer (svájci, 3.) 6:3, 6:4

A DÖNTŐBEN
Vasárnap, 19.00: Cicipasz (görög, 6.)–Thiem (osztrák, 5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik