Téli sportok: vietnami veterán a Magyar Síszövetség új elnöke

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.13. 19:17
A Magyar Síszövetség csütörtöki közgyűlésén Megyesy Jenőt szavazták meg a szervezet elnökének. Az új vezetőt Kálomista Gábor májusi lemondása után választották meg.

A Magyar Síszövetség honlapján megjelent információk szerint Megyesy Jenő 1945-ben született Budapesten, az 1956-os forradalom után külföldre távozott, és az Egyesült Államokban telepedett le.A Magyar Síszövetség honlapján megjelent információk szerint Megyesy Jenő 1945-ben született Budapesten, az 1956-os forradalom után külföldre távozott, és az Egyesült Államokban telepedett le.

Szolgált az amerikai hadseregben, harcolt Vietnamban, a Bronz Csillag kitüntetés birtokosa.

Tanulmányait a Bécsi Egyetemen, a Tulsai Egyetemen és a Denveri Egyetemen végezte. Politika- és jogtudományból doktori címet szerzett.

Szakmai munkásságának főbb állomásai:
1973–1975 Coloradói Főügyészség – helyettes ügyész
1975–1978 az USA Környezetvédelmi Hivatala – VIII. régió jogtanácsosa.
1978–2010 között jó nevű amerikai ügyvédi irodák igazgatója, résztulajdonosa – környezetvédelmi szakjogászi munka és amerikai felek Közép-Európában történő képviselete is a feladatai közé tartoztak.
2010-től miniszterelnöki főtanácsadó Magyarországon

Egyéb tevékenységei: 1994-től 2011-ig Magyarország tiszteletbeli főkonzulja Colorado és Wyomiing államokban. A Coloradói Magyar Klub elnöke 8 évig. Colorado állam síterepeinek jogi képviselője és szakértője.

A magyar szövetség szerint szenvedélyes hobbisportoló – hegymászó, síző, kerékpáros. Az utóbbi években az amerikai kontinensen rendezett alpesisí-világversenyek és világkupák alkalmával lelkes szurkolója és támogatója volt a magyar sícsapatnak és Miklós Editnek.

„A sport iránti elkötelezettségből vállaltam el a pozíciót. Az előző elnökséget köszönet illeti a 12 év munkájáért. Miklós Edit példája mutatja, hogy a magyar sísport komoly szerepet és további elismerést vívhat ki a világban. Ezt az utat szeretném folytatni, hogy minél több jó eredményt érhessenek el sportolóink. Kérem mindenki segítségét, és remélem, jövőre sok hó lesz!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik