Téli olimpia: tragédiából építkezik újra a Lillis-csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.19. 14:32
null
Jonathon Lillis a nyolcadik helyen végzett Pjongcsangban (Fotó: AFP)
Hiába álmodtak arról a síakrobata Lillis fivérek, hogy mindhárman ott lesznek Pjongcsangban, egy haláleset és egy térdsérülés miatt csupán a világbajnok Jonathon tehetett próbát férfi ugrásban. Ő a nyolcadik helyen végzett, de abban bízik, az amerikai Lillis-csapat két fővel új fejezetet nyithat négy év múlva Pekingben.

Az amerikai Lillis fivéreknek volt egy nagy álmuk: egy nap szerettek volna ott lenni az olimpián. Jonathon, Chris és Mikey egyaránt a pjongcsangi indulást célozta meg szabadstílusú sízésben. Tavaly októberben azonban szörnyű csapás érte a családot, Mikey, a legfiatalabb testvér 17 évesen meghalt – elaludt, és többé nem ébredt fel.

A 19 éves Chris keresztszalag-szakadást szenvedett, így a 23 éves Jonathon maradt az egyetlen, aki versenyzőként képviselhette őket Pjongcsangban, de tavalyi világbajnokként csupán a 8. helyet szerezte meg férfi ugrásban.

Jonathon azonban nem feledkezett meg Mikeyról, úgy tisztelgett halott öccse emléke előtt, hogy az ő ruháját viselte, és egy medáliába zárva a pjongcsangi megnyitóra elvitte a hamvait.

„Közös álmunk volt, hogy együtt szereplünk egy olimpián, és tudván, hogy sosem lehetett ebben része, ez volt a legjobb tiszteletadás. Az elmúlt hónapokban megtanultam, milyen kemény tud lenni az élet. De amikor mélyponton vagy, mindig akadnak olyan dolgok, amelyek kihúznak a sötétségből. Számomra az ugrás ilyen” – mondta.

Hozzátette, most már abban bízik, hogy ha másik öccse, Chris felépül, akkor csatlakozhat hozzá a 2022-es pekingi téli olimpián. „A Lillis-csapat továbbmegy, és négy év múlva már egy egészen más történet íródik” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik