Téli olimpia: szenzációs end, az amerikaiak a curlingbajnokok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.24. 10:10
null
A nyolcadik end vége, amely eldöntötte az olimpiai arany sorsát (Fotó: AFP)
Az Egyesült Államok nyerte meg a férfiak curlingtornáját a pjongcsangi téli olimpián, miután a döntőben 10–7-re legyőzte Svédországot.

 

Hogy sokáig mennyire szoros volt a férfiak curlingdöntője, jól jellemzi a negyedik end, amelynek eldöntéséhez a mérőeszközt is igénybe kellett venni. Ez az amerikaiaknak kedvezett, akik ezzel a ponttal 3–2-re vezettek.



A svédek rögtön fordítottak, 2–0-val megnyerve az ötödik játékot, de utána az amerikaiakon volt a sor, és ugyanilyen különbséggel hozták a hatodik endet. Így 5–4-gyel ismét náluk volt az előny. A hetedikben a svédek egyenlítettek.

A 8. end egészen döbbenetesen alakult. Az amerikaiak 5–0-ra (!) nyerték, így 10–5-ös vezetéssel hajszálnyira kerültek az aranyéremtől:





Hiába lett a svédekét a 9. játék 2–0-val, az utolsó endben 10–7-ről kellett volna csodát tenniük. Mivel ez nem sikerült, az amerikaiak örülhettek a végén.

Az olimpiai curlingtornákon az Egyesült Államoknak eddig csak a nők szereztek érmet, egy bronzot, még a 2006-os torinói játékokon, így ez az arany a legnagyobb sikere az amerikaiaknak.

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG
CURLING, FÉRFI TORNA
Döntő
Svédország–Egyesült Államok 7–10

A végeredmény
1. Egyesült Államok
2. Svédország
3. Svájc
4. Kanada
5. Nagy-Britannia
6. Norvégia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik