Téli olimpia: Swaney Elizabeth is hozzájárult az aranyérmünkhöz

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.25. 19:57
Elégedettségének adott hangot a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában azzal kapcsolatban, hogy Magyarország a 21. helyen végzett az éremtáblázaton a pjongcsangi téli játékokon.

A Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású rövid pályás gyorskorcsolyaváltó megnyerte az 5000 méteres váltót, s a küldöttség tagjai ezenkívül további négy pontszerző helyet gyűjtöttek Dél-Koreában.

„Nem volt még példa arra, hogy téli olimpián ilyen előkelő helyen zárjunk, úgyhogy elégedettek lehetünk magunkkal" – fogalmazott Vékássy Bálint.

Az interjú során szóba került Swaney Elizabeth is, aki a síakrobaták félcső számában a 24., utolsó helyen végzett úgy, hogy egyetlen trükköt sem mutatott be. Vele kapcsolatban a főtitkár azt mondta, nem mindig aranyakban mérik az eredményességet, s a versenyzőt sokan megismerték pjongcsangi szereplése kapcsán. Vékássy hangsúlyozta még, hogy Swaney Elizabeth nem használta ki a pluszkvótát, amely az edzőjének-kísérőjének járt volna, ezt pedig a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott kapta, amely így plusz egy segítőt vihetett ki magával.

A férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét szerezte, s 1980 óta ez volt az első magyar dobogós helyezés a téli játékokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik