Téli olimpia: megvan Marcel Hirscher második aranya is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.18. 07:08
null
Hirscher már kétszeres olimpiai bajnok (Fotó: AFP)
Marcel Hirscher nyerte meg a férfiak óriás-műlesiklását a pjongcsangi téli olimpián. Az osztrák ezzel már a második aranyérmét szerezte meg Dél-Koreában.


Egyáltalán nem meglepetés Hirscher elsősége, mivel ő bizonyult a legjobbnak a szakági világkupában az elmúlt három idényben, és a mostaniban is az élen áll.

Az első futamot 63 százados előnnyel megnyerte a francia Alexis Pinturault előtt. A második menetben csak a második legjobb időt síelte, de Pinturault-nak nagyon nem ment. És hiába Henrik Kristoffersen volt a leggyorsabb, az első felvonást a norvég csak a tizedik helyen zárta, ezért a győzelemre nem maradt reális esélye (igaz, az ezüstérmes végeredménnyel nagyon nagyot mentett). Így aztán Hirscher fölényesen, 1.27 másodperces előnnyel másodszor is olimpiai bajnok lett.

A két magyar induló közül Kékesi Márton volt a jobb, a 42. helyen végzett 13.82 másodperces hátránnyal, míg Samsal Dalibor 14.84 mp-vel követte Hirschert.

Samsal Dalibor: – Lassú futam volt. Nem foglalkoztat, hogy Kékesi Márton megelőzött, én minden versenyen csak magamra figyelek.

Kékesi Márton: – Erre a futamra vagyok a legbüszkébb, emiatt már megérte kijönni az olimpiára. Azt terveztem, hogy bevállalós legyek, ezt meg is valósítottam, nagyon élveztem ezt a futamot.

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG
FÉRFI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS
1. Marcel Hirscher (Ausztria) 2:18.04

2. Henrik Kristoffersen (Norvégia) +1.27
3. Alexis Pinturault (Franciaország) +1.31
4. Zan Kranjec (Szlovénia) +1.73
5. Thomas Fanara (Franciaország) +1.79
6. Victor Muffat-Jeandet (Franciaország) +1.81
…42. Kékesi Márton (Magyarország) +13.82
…44. Samsal Dalibor (Magyarország) +14.84

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik