Téli olimpia: kibővítik a női jégkorongtornát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.19. 11:00
A 2022-es pekingi téli olimpián a mostani nyolc helyet tíz csapat vehet majd részt a női jégkorongtornán. René Fasel, a nemzetközi sportági szövetség (IIHF) elnöke hétfőn jelentette be, hogy a kínai ötkarikás szervezőkkel folytatott egyeztetések után döntöttek a létszámbővítésről.

„A női világbajnokságokon is tíz csapat szerepel, 2022-től kezdve az olimpián is így lesz" – mondta Fasel.„A női világbajnokságokon is tíz csapat szerepel, 2022-től kezdve az olimpián is így lesz" – mondta Fasel.

A női jégkorong 1998-ban, Naganóban debütált a téli ötkarikás játékokon, s azóta csak az Egyesült Államok (1) vagy Kanada (4) legjobbjai diadalmaskodtak, és csupán egy olyan döntő volt, amit nem ez a két csapat vívott egymással (2006, Torino, Kanada–Svédország). A vb-ken is hasonló a helyzet, ott az eddigi 18 fináléból tízet a kanadaiak, nyolcat az amerikaiak nyertek úgy, hogy minden alkalommal egymással mérkőztek a döntőben.

A pjongcsangi játékokon az Egyesült Államok már biztossá tette helyét az aranyéremről döntő mérkőzésen, északi szomszédja pedig az Orosz csapattal találkozik az elődöntőben hétfőn (ma).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik