Téli olimpia: Björgen hajrája aranyat ért a váltóban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.17. 11:41
null
A győztes norvég váltó örömittas tagjai (Fotó: AFP)
A női 4x5 km-es váltóversennyel folytatódott a sífutók programja a Pjongcsangban zajló téli olimpián. A norvégok és a svédek versenyfutását végül előbbiek nyerték Marit Björgen parádés hajrájával, aki ezzel rekorder is lett.

Az első versenyzőknél az oroszok diktálták az iramot, akikkel a norvégok és a szlovénok tudták tartani a lépést, viszont meglepetésre a finnek és s svédek leszakadtak. Azonban a váltás után fordult a kocka: Charlotte Kalla a második helyig hozta a svédeket, míg a norvégoknál Astrid Jacobsen a negyedik helyig csúszott vissza. Azonban fél távnál továbbra is az oroszok vezettek tíz másodperces előnnyel.

A 10 km-es olimpiai bajnok norvég Ragnhild Hagán volt a sor, hogy utolérje az éllovasokat. Le is dolgozott a hátrányból alaposan, fel is jött a harmadik helyre, és csak 3.4 másodperc volt a hátránya, azonban Marit Björgennek a sprintben olimpiai bajnok Stina Nilssont kellett legyőznie.

A hatszoros olimpiai bajnok norvég alaposan megnyomta a tempót, ott is hagyták az oroszokat, de Nilssont nem tudta lerázni. Azonban az erős tempó lefárasztotta a svédet, aki hiába tartotta a lépést, a végén nem tudott újítani és némi meglepetésre a célegyenesben Björgen meg tudta tartani az első helyet, így hetedik olimpiai aranyát és tizenharmadik ötkarikás érmét szerezte, amivel rekorder lett a sífutók között. s beérte az összesítésben élen álló Ole Einar Björndalent is.

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG

SÍFUTÁS, NŐI 4x5 KM-ES VÁLTÓ
1. Norvégia (Ingvild Flugstad Östberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga, Marit Björgen) 51:24.3 perc
2. Svédország +2.0 mp hátrány
3. Orosz csapat +43.3
4. Finnország +1:02.6
5. Egyesült Államok 1:20.5
6. Németország 1:49.4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik