Téli olimpia: bekerült a műsorba az „új magyar szám”!

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.06.08. 17:56
Négy új szám, közte a curling vegyes páros is bekerült a 2018-as pjongcsangi téli olimpia programjába. Utóbbi azért is figyelemre méltó, mert a számnak a Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt kettõs révén magyar világbajnoka van.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága hétfőn határozott úgy, hogy a curling vegyes párosa mellett a hódeszkások úgynevezett Big Air (ugrás) számát, valamint az alpesi síelők csapat-, illetve a gyorskorcsolyázók tömegrajtos versenyét is beveszi a műsorba.

Ugyanakkor a hódeszkásoknál a párhuzamos műlesiklást kivették a programból.

Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt idén az oroszországi Szocsiban, 2013-ban pedig a kanadai Frederictonban világbajnoki címet nyert.

Magyar színekben még senki sem szerzett aranyérmet téli olimpián.

„Nem találok szavakat, nagyon örülök neki, leírhatatlan érzés!” – mondta a Magyar Curling Szövetség beszámolójában Palancsa.

„Szeretném, ha kijutnánk Dél-Koreába és így első magyar curlingesként szerepelhetnénk téli olimpián. Az eredménnyel is jó lenne történelmet írni” – összegzett Kiss.

A páros edzője, Palancsa Zoltán elmondta, a kvalifikáció a következő két világbajnokság lesz, tíz vagy tizenkét csapat fog szerepelni a játékokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik