A 25 éves versenyző a hétvégén 500 és 5000 méteren is országos csúcsot ért el Kanadában egy nemzetközi versenyen.

„Házon belül úgy kezeljük, hogy Nagy Konrád bizonyosan ki fog jutni – szögezte le Vékássy Bálint MOB-főtitkár az M1 aktuális csatornán kedd este. – Rajta kívül a csapat jelentős részét nem meglepő módon a rövid pályás gyorskorcsolyázók alkotják majd. Majdhogynem tényként kezeljük, hogy a férfiaknál a váltó is kijut, és nagyon drukkolunk, hogy ez a nőknek is sikerüljön.”

Magyarországnak eddig két kvótája van, sífutásban Kónya Ádám, valamint női műkorcsolyában Tóth Ivett révén. A rövid pályás gyorskorcsolyázók négy versenyből álló kvalifikációs világkupa-sorozatából a sanghaji és a szöuli állomás van még hátra, a gyorskorcsolyázók számára mindez novemberben kezdődik.

A Koreai NDK és az Egyesült Államok konfliktusa miatt a figyelem középpontjába került biztonsági helyzetről Vékássy úgy fogalmazott: szerencsére a történelem eddig azt igazolta, hogy bár a terrorfenyegetettség a világban egyre fokozottabb, az utóbbi évtizedekben az olimpiákat mégis mindenki tiszteletben tartotta, és remélhetőleg ez ezután sem fog változni.