Liu Shaolin kedvese óriásit esett; kölcsönléccel arany? Simán! – ez volt a szombati nap

KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER, KARÁDI ZOLTÁN (Budapest), HERCZE KRISTÓF (közvetítés)KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER, KARÁDI ZOLTÁN (Budapest), HERCZE KRISTÓF (közvetítés)
Vágólapra másolva!
2018.02.17. 07:08
A Pjongcsangban zajló téli olimpia szombati versenynapján kilenc aranyérem talált gazdára. Több számban is érdekeltek voltak magyar versenyzőink – Liu Shaolin Sándor két körből is továbbjutva a férfi rövid pályás gyorskorcsolya 1000 méteres számában finálézott, melyben elesett, a versenybírók pedig kizárták. Jászapáti Petra bravúros napot zárt a nők 1500 méteres számában: döntőbe jutott, ahol aztán a hatodik helyen zárt, amivel egy olimpiai pontot szerzett. Bácskai Sára Luca szintén 1500 méteres állt rajthoz, ő az előfutamából nem jutott tovább – eredetileg az 5. lett, később viszont kizárták.

A LEGFONTOSABB HÍREKA LEGFONTOSABB HÍREK

Liu Shaolin Sándort kizárták a férfi rövid pályás gyorskorcsolya 1000 méteres számának döntőjéből, a nők 1500 méteres távjában Jászapáti Petra óriási bravúrt végrehajtva bejutott a fináléba, ahol a 6. helyen végzett, és ezzel egy olimpiai pontot szerzett.

Bácskai Sára Lucának sajnos nem sikerült a továbbjutás az előfutamából, amelyen hiába ért célba az 5. helyen, a videózás után szabálytalanság miatt kizárták.

Elise Christie, a britek rövid pályás gyorskorcsolyázója – és Liu Shaolin Sándor kedvese – az elődöntőben óriásit bukott, amely után kórházba szállították. Liu Shaolin később elárulta, beszélt Christie-vel, aki elmondta, jól van.

• A női szuper-G döntőjében óriási meglepetés született, miután a cseh Ester Ledecká – aki eredetileg hódeszkás, és ezúttal kölcsönléccel versenyzett – diadalmaskodott.

Hanju Juzuru megvédte elsőségét a férfi műkorcsolyázóknál – történelmi tettről van ráadásul szó, Hanju 1952 óta az első férfi, aki megvédte címét a férfiak versenyében, akkor az amerikai Dick Button lett aranyérmes 1948 után ismét. Ez volt a téli olimpiák történetének 1000. éremosztó viadala.

• A női sílövőknél a 12.5 km tömegrajtos futamban Anastasiya Kuzmina diadalmaskodott, ugyancsak a nőknél a sífutók 4x5 km-es váltóját a norvégok nyerték meg.

• A férfi síugrók nagysánc-versenyét a címvédő lengyel Kamil Stoch nyerte meg a normál sáncon győztes német Andreas Wellingert megelőzve.

A SZOMBATI ARANYÉRMESEK
Alpesi sí, női szuperóriás-műlesiklás: Ester Ledecká (Csehország)
Férfi műkorcsolya:
Hanju Juzuru (Japán)
Női síakrobatika: Sarah Höfflin (Svájc)
Sífutás, női 4x5 km váltó: Norvégia (Ingvild Flugstad Östberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga, Marit Björgen)

Női sílövészet, 12.5 km tömegrajtos: Anastasiya Kuzmina (Szlovákia)
Női rövid pályás gyorskorcsolya, 1500 méter: Csoj Min Dzsong (Dél-Korea)
Férfi rövid pályás gyorskorcsolya, 1000 méter: Samuel Girard (Kanada)
Női szkeleton: Lizzy Yarnold (Nagy-Britannia)
Síugrás, férfi nagysánc: Kamil Stoch (lengyel)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik