Téli ifjúsági olimpia: Hegedüs Levente aranyérmes Lausanne-ban

Vágólapra másolva!
2020.01.15. 15:52
Négy magyar jégkorongozó érmet nyert szerdán Lausanne-ban, a téli ifjúsági olimpia hatodik versenynapján: a kapus Hegedüs Levente első magyarként szerzett aranyat a téli játékokon, Márton Luca ezüstnek, Ivády Milán és Metzler Regina pedig bronznak örülhetett. Később műkorcsolyában Schermann Regina lett harmadik.

Ezek az első magyar dobogós helyek az idei seregszemlén.

A jégkorong 3x3-as változatában vegyes nemzetiségű csapatokban küzdöttek a játékosok, a fiúknál zöld-piros döntőt rendeztek, a zöldek kapuját védte Hegedüs. Csapata magabiztosan játszott, és végig vezetve, 10–4-es eredménnyel szerezte meg a győzelmet. A magyar sportoló ezzel első magyarként nyert aranyérmet téli ifjúsági olimpián, a vegyes csapatban elért eredmények ugyanakkor nem számítanak bele az országok összesített éremtáblájába. A lányoknál Márton Luca és a feketék sima, 6–1-es vereséget szenvedtek a sárga csapattól, így a második helyen zárták a tornát.

A fiúk bronzmérkőzésén az Ivády Milánnal felálló barna csapat fordulatos meccset vívott a feketékkel, végül Ivády passza után szerezte meg a győztes találatot és nyert 6–5-re. A lányok bronzmeccsén a Metzler Reginát soraiban tudó kékek a barnákkal mérkőztek meg, és a vége 6–4-es kék siker lett.

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapja emlékeztet rá, hogy korábban két magyar jégkorongozó szerzett érmet téli ifjúsági olimpián: 2012-ben Innsbruckban Gasparics Fanni és Kovács Attila az ügyességi versenyben lett ezüstérmes.

A jégkorongozók után a műkorcsolyázó Schermann Regina is érmes lett Lausanne-ban, a csapatversenyben végzett a harmadik helyen. A Team Vision nevű együttesben rajta kívül orosz, ukrán és kanadai versenyzők voltak.

A jövő szerdáig tartó 3. téli ifjúsági játékokon 79 ország mintegy 1880, 15 és 18 év közötti sportolója vesz részt, köztük 23 magyar.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik