TE: téli sportágak tanszék lesz a Testnevelési Egyetemen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.23. 12:56
Ünnepélyes keretek között írt alá megállapodást a Magyar Országos Korcsolyázószövetség (MOKSZ) képviseletében Kósa Lajos elnök és Schulek Csaba ügyvezető igazgató, valamint a Testnevelési Egyetem (TE) képviseletében prof. dr. h. c. Mocsai Lajos rektor és dr. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes.

A MOKSZ és a TE kiemelt feladatának tekinti a magyar korcsolyasport edzőinek és szakedzőinek minél magasabb színvonalon történő egyetemi oktatását, képzését és továbbképzését, valamint az ehhez szükséges szellemi és anyagi feltételek biztosítását, ennek érdekében a két aláíró fél a jövőben egymással szorosan együttműködik.

A Testnevelési Egyetem Rektori Hivatalában ma aláírt együttműködési megállapodás értelmében a 2018-2019-es tanévtől a TE képzési keretei között, a MOKSZ szakmai és anyagi támogatásával indul el a levelező munkarendű, BA edzőképzés a műkorcsolya és gyorskorcsolya szakágakban. A felek célja, hogy a jövőben létrejöjjön a Téli sportágak tanszéke az egyetem sportági intézetének szervezeti egységeként, továbbá, hogy MSc szakedző képzés induljon mindkét szakágban.

„A Magyar Országos Korcsolyázószövetséggel megkötött megállapodás az első olyan szerződésünk, amelyben a szakszövetség vállalja, hogy egyetemünknek konkrét anyagi, infrastrukturális és szakmai támogatást nyújt” – mondta prof. dr. h. c. Mocsai Lajos.

„A sportágainkban háromszoros a túljelentkezés az edzőképzés terén, az együttműködés a szakmai célkitűzéseink mellett ezen a téren is megoldást hoz a jövőt illetően – mondta Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke. – A Nemzeti Korcsolyázó Központ elkészültével nagyjából egy időben végeznek majd az első szakedzők a Testnevelési Egyetem, ezért Európa legmodernebb korcsolyaközpontja nemcsak létesítményként, hanem igazi szakmai központként is működhet majd.”

A megállapodásban a felek rögzítették azt is, hogy a jövőben együttműködnek a korcsolya szakágak sportágspecifikus fejlesztési módszereinek kidolgozásában, kutatásában, valamint az elért eredmények gyakorlati hasznosításában és publikálásában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik