Alpesi sí: visszavonul az olimpiai bajnok Frida Hansdotter

Vágólapra másolva!
2019.03.06. 19:48
Frida Hansdotter olimpiai bajnok alpesi síző bejelentette, hogy a szezonzáró andorrai futam lesz pályafutása utolsó versenye.

„Tizenöt év után eljött az idő, hogy búcsút mondjak a világkupa körforgásának, és új fejezetet kezdjek az életben” – írta szerdán a közösségi oldalán a 33 éves svéd sportoló.„Tizenöt év után eljött az idő, hogy búcsút mondjak a világkupa körforgásának, és új fejezetet kezdjek az életben” – írta szerdán a közösségi oldalán a 33 éves svéd sportoló.

Hansdotter 2016-ban megnyerte a világkupa-sorozatot műlesiklásban, kétszer a második, egyszer a harmadik helyen végzett az idény végén. Tavaly aranyérmet nyert a pjongcsangi téli olimpián.

Bejelentése szerint szombaton rajthoz áll a csehországi Spindleruv Mlynben, majd jövő szombaton a szezonzáró andorrai futam lesz pályafutása utolsó versenye.

Hansdotter elmondta, a mostani idényben már nem érezte azt a motivációt, amit korábban. Hozzátette, elégedett az eredményeivel, például a vk-sorozatban elért 35 dobogós helyezésével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik