Sílövő-vb: teljes norvég diadal a váltóversenyekben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.16. 19:02
A váltók versenyével folytatódott a svédországi Östersundban a sílövők világbajnoksága. Az aranyérmet a férfiaknál és a nőknél is a norvég staféta szerezte meg.

Pedig a női verseny a házigazda svédeknek állt, hiszen az utolsó lövészet előtt a 15 km-en világbajnoki címet szerző Hanna Öberg félperces előnnyel vezetett, csakhogy az egyik táblával meggyűlt a baja, mindhárom póttöltényt el kellett használnia, hogy végül leszedje, eközben azonban üldözője, a norvég Marte Olsbu villámgyorsan lelőtte a maga céltábláit és 12 másodperces előnnyel hagyta el a lőteret, amit a sífutásban még növelt is.

A férfiaknál viszont gyakorlatilag a féltávnál már komoly előnyben voltak az északiak, az immáron negyedik aranyérmét megszerző Johannes Bö már majdnem egyperces előnnyel vette át a stafétát, s még az is belefért neki, ami Öbergnek nem, hogy az utolsó sorozatához mindhárom póttöltényét elhasználja. Pláne, hogy két üldözője közül a francia Martin Fourcade-nak két büntetőkört is futnia kellett a végén és csak a hatodik helyen ért célba. Így viszont a németek lettek a másodikak és az oroszok ölébe pottyant a bronzérem.

A norvégok a női és férfi váltó mellett a vegyes váltók és a vegyes párosok aranyérmét is megszerezték, egyéniben Johannes Bö nyerte a sprintet, s versenyzőik további három ezüst és egy bronzérmet szereztek, ezzel pedig magabiztosan vezetik az éremtáblázatot a minden éremből kettőt gyűjtő németeket megelőzve. A vb vasárnapi zárónapján a férfi és női tömegrajtos versenyeket rendezik meg.

SÍLÖVŐ-VB, ÖSTERSUND (SVÉDORSZÁG)
Férfi 4x7.5 km-es váltó

1. Norvégia (Virkeland, Christiansen, T. Bö, J. Bö) 1:12:03.7 perc (0+6 lőhiba)
2. Németország (Lesser, Rees, Peiffer, Doll) +38.1 mp (0+8)
3. Oroszország (Jeliszejev, Porsnev, Malisko, Loginov) +1:04.1 (0+7)
Női 4x6 km-es váltó
1. Norvégia (Sölemdal, Tandrevold, Eckhoff, Olsbu) 1:12:00.1 perc (1+8 lőhiba)
2. Svédország (Persson, Brorsson, Magnusson, Öberg) +24.3 mp (0+6)
3. Ukrajna (Merkusina, Vita Szemerenko, Dzima, Valj Szemerenko) +35.1 (0+5)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik