Rp. gyorskori: mint kés a vajban – Liu Shaolin az öccséért nyert

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2019.10.03. 20:02
Három magyar is ellentmondást nem tűrően menetelt el a Shanghai Trophyn a fináléig 1000 méteren: ketten a dobogón végeztek.

Mint kés a vajban – Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Jászapáti Petra remekül futott a Shanghai Trophy első napján, ahol az egyéni távok közül csak az 1000 méteres számot rendezik meg.

Krueger Cole az előfutamokban vérzett el, Burján Csaba, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Lockett Deanna és Sziliczei-Német Rebeka a negyeddöntőben szállt ki a versenyből, a két Liu és Jászapáti viszont parádézott.

A sorsolás szeszélye folytán Jászapáti kétszer is összekerült a hollandok ászával, Suzanne Schultinggal, és mind a kétszer gyorsabb volt nála, aztán jött a harmadik ütközet, a finálé, amelyben három körrel a vége előtt Schulting megelőzte a mi lányunkat.

Liu Shaoang már a hétvégi országos bajnokságon is megmutatta, milyen kiváló formában van, így aztán nem keltett meglepetést, hogy sorban aratta a futamgyőzelmeket Sanghajban csütörtökön, s mivel a bátyja is kellően gyors volt, a testvérek a fináléban találták magukat. De ott nem éppen az történt, amit szerettünk volna… Merthogy előzetesen persze szépen elterveztük, hogy akkor itt miénk az első és a második hely, csakhogy megint előjött a short trackra oly jellemző kitétel: a fiatalabbik Liu bukott, az idősebbik meg ezek után kötelességének érezte, hogy megnyerje a döntőt.

„Jó kis verseny volt, örülök, hogy sikerült győznöm, azt viszont nagyon sajnálom, hogy Ádó elesett, szerettem volna, ha ő nyer… A döntő végén már csak az vitt előre, hogy megnyerjem neki ezt a finálét. Érte győztem” – mondta el Liu Shaolin.

SHANGHAI TROPHY, SANGHAJ
1000 méter.
Férfiak:
1. Liu Shaolin Sándor 1:25.369

2. Csang Tien-ji (kínai) 1:25.561
3. Szo Bom Szuk (dél-koreai) 1:25.611

5. Liu Shaoang
Nők:
1. Suzanne Schulting (holland) 1:33.596
2. Jászapáti Petra 1:33.695
3. Csang Csu-tung (kínai) 1:33.756

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik