Krueger John-Henry súlyos sérülése után szakszerű ellátásban részesült (Fotó: Földi Imre) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK AZ ELSŐ NAPRÓL

A férfiak 1500 méteres döntőjében Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry és Krueger Cole az egyik kanyarban kicsúszott, és a fiatalabbik Krueger testvér bal lábszárát felvágta az egyik penge éle.

John-Henry a helyszínen szakszerű ellátásban részesült, majd az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe szállította a mentő.

Az ápolás után újraindított finálét Liu Shaoang (FTC) nyerte meg, míg a hölgyeknél ugyanezen a távon a szintén az FTC színeiben versenyző Deanna Lockett győzött.

„Az ezerötszáz méter nem épp a kedvenc távon, vasárnap jön az ötszáz és az ezer, azokat sokkal jobban szeretem – ha valamit elkezdtünk, folytassuk, fejezzük be szépen, mondjuk egy összetett bajnoki címmel” – fejezte ki vágyat Liu Shaoang.

„Az elsődleges célom az volt, hogy újra szokjam a versenyzést, hiszen kétéves kihagyás után léphettem ismét jégre egy versenyen, persze, hogy boldog vagyok, hogy győztem ezerötszáz méteren” – fogalmazott a női verseny győztese, Lockett Deanna.

FRISSÍTÉS, 19.00: Krueger John-Henryt még szombaton este megműtik, és a feltárás után tudják a pontos diagnózist megállapítani az orvosok, így az éjszakát értelemszerűen még biztosan az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetben tölti.

ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BUDAPEST
FÉRFIAK, 1500 MÉTER
1. Liu Shaoang (FTC, edző: Bánhidi Ákos) 2:25.905
2. Krueger Cole (FTC) 2:26.208
3. Sziklási András (MTK) 2:26.342.
NŐK, 1500 MÉTER
1. Locket Deanna (FTC, e: Bánhidi Ákos) 2:35.516
2. Jászapáti Petra (SZKE) 2:35.676
3. Sziliczei-Német Rebeka (FTC) 2:35.779

Tömeges bukás történt a futamon (Fotó: Földi Imre)
Esés közben az egyik penge elvágta Krueger lábát (Fotó: Földi Imre)
Liu Shaolin Sándor már látja, hogy John-Henry lábával baj van (Fotó: Földi Imre)