Rp. gyorskori Eb: megvannak a magyar egyéni indulók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.23. 08:15
null
Lockett Deanna szeptember óta versenyez magyar színekben (Fotó: HUNSKATE Média)
Bánhidi Ákos a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott csapatvezetője megnevezte a pénteken kezdődő debreceni Európa-bajnokság egyéni indulóit.

Mindig az előző év adott világversenyének összetett rangsora jelöli ki, hogy egy-egy ország hány versenyzőt indíthat az egyéni távokon a világ- és Európa-bajnokságon.

Tavaly, a dordrechti kontinensviadalon minden idők legjobb szerepelését produkálta a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott – a mieink négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szereztek Hollandiában.

Akkor különösen a férfiak húztak bele, hiszen Liu Shaolin Sándor – a magyar short track történetében először – megnyerte az összetett versenyt, öccse, Shaoang pedig a második helyen végzett, ez egyben azt is jelentette, hogy a pénteken kezdődő debreceni kontinensviadalon a maximális három versenyzőt küldheti harcba Bánhidi Ákos csapatvezető.

Az edzők döntése értelmében a Főnix Csarnokban az egyéni távokon Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger Cole léphet jégre.

A tavalyi eredmények alapján a nők között két versenyzőt indíthatnánk, ám a magyar csapat élt a rendező ország számára biztosított lehetőséggel, így a hölgyek között is három magyarnak szurkolhatunk: Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca és Lockett Deanna kapott bizalmat a szakmai stábtól.

Lockett Deanna szeptember óta versenyez magyar színekben – az ausztrál lány első Európa-bajnoksága lesz a debreceni. A kontinensviadal január 24-től január 26-ig tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik