A „féktelen száguldás” bizonyítéka (Fotó: Nemzeti Sport)

Persze nem ijedt meg senki sem, hiszen a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályával előzetesen egyeztetett egész napos „akcióról” volt szó – akárcsak a közutakon, az illetékes szakember akkurátusan elhelyezte a traffipaxot a pálya egyik végében, onnantól pedig figyelte a gyorshajtókat.

A pálmát e tekintetben Liu Shaolin Sándor vitte el 51 km/órás sebességgel, és persze azon sem lepődött meg senki, hogy az idősebbik Liu mindezt a legrövidebb távon, vagyis 500 méteren produkálta. Amint lejött a jégről, persze, rögtön megkapta, hogy lakott területen belül legfeljebb ötvennel lehet menni, erre természetesen volt válasza Shaolinnak.

„Udvarias voltam és jófiú, azért jöttem csak ennyivel” – vágott vissza a tavalyi téli olimpián a váltó tagjaként bajnoki címet szerzett koris.

Krueger John-Henry sérüléséről, és a napi eseményekről ide kattintva olvashatnak.

Ha már a legnagyobb sikerüknél gratuláltunk a srácoknak, gondoltuk bemérjük őket most is @liushaoang @shaolinliu @brfk_budapest_hungary #iceskater #iceskate #ice #skate #korcsolya #olympia #olimpia #gold #goldmedal #fast #rendőrség #police #hivatás

695 Likes, 12 Comments - Magyar Rendőrség (@police_hu) on Instagram: "Ha már a legnagyobb sikerüknél gratuláltunk a srácoknak, gondoltuk bemérjük őket most is"