Rp. gyorskori: a Liu és a Krueger fivérek az FTC-nél – hivatalos

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.02.13. 14:46
A Ferencvárosi Torna Club újjáalakította gyorskorcsolya-szakosztályát és szerződtette a magyar váltóval olimpiai bajnok Liu fivéreket, valamint az amerikai születésű, de magyar színekben versenyző Krueger testvérpárt – jelentette be szerdán hivatalosan az FTC.
Nyíri Zoltán büszkén feszít a Liu testvérpárral és Bánhidi Ákos edzővel (Fotó: Koncz György)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Nyíri Zoltán büszkén feszít a Liu testvérpárral és Bánhidi Ákos edzővel (Fotó: Koncz György) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Mint azt kedden megírtuk, a Liu fivérek edzőjükhöz, Bánhidi Ákoshoz hasonlóan megegyeztek a Ferencvárossal.

„A legjobbak a legjobb helyen. A Ferencváros meg tudja adni a további előrelépéshez szükséges feltételeket" – jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón Nyíri Zoltán, a klub ügyvezető alelnöke. Hozzátette, az egyesület 1951-ben alakította meg ezt a szakosztályt, amely 1957-ben szűnt meg.

A sportvezető az MTI érdeklődésére elmondta, a sportolók és a szakmai stáb szerződése január 31-én lejárt az MTK-nál, a megegyezés pedig hamar megszületett a felek között. Kiemelte, az FTC-t csak úgy érdekelte az átigazolás, ha nemcsak az élsportolók, hanem az utánpótlás is átjön a zöld-fehérekhez, akikhez így hatvan gyerek is átigazolt.

„Motivációs problémákkal küzdöttem az olimpiai bajnoki cím megszerzése után, nehéz volt valami újat kitalálni, ez a klubváltás is ezt szolgálja” – jelentette ki a világ- és Európa-bajnok Liu Shaolin Sándor, aki elárulta, ők keresték meg az FTC-t a szakvezetők révén.

„Ahogy az olimpiai aranyérem, úgy az FTC szakosztályának újjáalakulása is csak a kezdet” – fogalmazott a 20 esztendős Liu Shaoang, aki kézközépcsonttörése miatt nem indul a március 8. és 10. között esedékes szófiai világbajnokságon.

Bánhidi Ákos, a világklasszis testvérpár edzője is csatlakozott az FTC-hez. Ő arról beszélt, hogy részese volt az első budapesti rövid pályás gyorskorcsolyaklub megalakulásának, és akkor álmodni sem mert volna arról, hogy harminc évvel később a legpatinásabb magyar egyesülethez tartoznak majd.

A Krueger fivérek közül a 27 éves Cole már évek óta magyar színekben versenyez, tagja volt a mostani szezonban Európa-bajnok és világkupa-győztes, illetve világcsúcsot elérő stafétának. 23 esztendős öccse, a pjongcsangi játékokon 1000 méteren ezüstérmes John-Henry az országváltás miatt ezt az idényt kihagyta, de következőtől szintén a magyar színeket képviseli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik