Rp. gyorskorcsolya-vk: két váltónk is döntős Drezdában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.02. 16:38
Az olimpiai bajnok 5000 méteres férfi-, illetve a 2000 méteres magyar vegyes váltó is döntőbe jutott a rövid pályás gyorskorcsolyázók drezdai világkupáján. Liu Shaolin Sándor 1000 méteren ötödik, Jászapáti Petra 1500-on a hetedik helyen zárt.

Liu Shaoang kéztörése miatt az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Burján Csaba mellett Krueger Cole-lal és Varnyú Alexszel állt ki a férfiváltó az elődöntőben, melyben fél távnál a holland és a francia csapat is elesett, így a magyarok a kínaiak mögött kényelmesen bekorcsolyáztak a fináléba. férfiváltó az elődöntőben, melyben fél távnál a holland és a francia csapat is elesett, így a magyarok a kínaiak mögött kényelmesen bekorcsolyáztak a fináléba.

A Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Burján Csaba, Sziklási András összeállítású vegyes váltónk futamgyőztesként jutott a döntőbe, itt a németek és a kanadaiak is buktak, míg a mieink a briteket is fölényesen verve értek elsőként a célba.

Az egyéni számokban két magyar került döntőbe, de 1000 méteren Liu Shaolin Sándor három koreaival szemben nem bírta az állandó támadásokat, s végül az élről esett vissza az ötödik helyre. A nők 1500 méteres döntőjében Jászapáti Petra nyolc versenyző közül lett végül hetedik.

Vasárnap a váltók fináléi mellett 500, illetve ismét 1000 méteres versenyeket rendeznek egyéniben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik