Rp. gyorskorcsolya-vk: csak Liu Shaoang és Jászapáti hibátlan

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.10.05. 20:45
Meglepetésre a magyarok közül csütörtökön csak Liu Shaoang és Jászapáti Petra vette sikerrel mind az 500, mind az 1500 méteres selejtezőket a rövid pályás gyorskorcsolyázók olimpia kvalifikációs világkupa-sorozatának Dordrechtben zajló második állomásán.

A leghosszabb távon a férfiaknál Liu Shaoang mellett bátyja, Liu Shaolin Sándor, továbbá Burján Csaba is túljutott a kétfordulós kvalifikáción. A nőknél viszont Heidum Bernadettet kizárták a futamában, Kónya Zsófia pedig negyedikként haladt át a célvonalon, így egyikük sem jutott elődöntőbe.

A legrövidebb számban negatív meglepetést jelentett a táv tavalyi világbajnokának, egyben a budapesti első állomás aranyérmesének, Liu Shaolinnak a búcsúja. A 21 éves korcsolyázó futamában csak harmadik lett a második körben, ezáltal lemaradt a negyeddöntőről, akárcsak Burján. A nőknél Jászapáti mellett sikerrel járt Keszler Andrea is, viszont Kónya ezen a távon is kiesett már az első fordulóban.

A hollandiai világkupaverseny pénteken az 1000 méter és a váltók selejtezőivel folytatódik, hétvégén pedig a döntőkre kerül sor.

A négy állomásból álló vk végén 500 és 1000 méteren 32-en, míg 1500-on 36-an jutnak olimpiai kvótához a jövő februári pjongcsangi játékokra, továbbá nemenként a legjobb nyolc staféta szerez indulási jogot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik