Rp. gyorskorcsolya-vk: az összetett Eb-győztes nélkül a magyar válogatott

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2020.02.04. 13:13
null
Liu Shaoang betegség miatt nem tarthatott társaival a vk-ra (Fotó: Szabó Miklós)
Már a péntektől vasárnapig tartó drezdai vk-viadal helyszínén készül a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott, ám nincs ott a társaival a Debrecenben másfél héttel ezelőtt összetett Európa-bajnoki címet szerző Liu Shaoang.

Vasárnap utazott el a drezdai világkupaverseny helyszínére a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott, név szerint Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry, Krueger Cole, Varnyú Alex és Oláh Bence, valamint Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Lockett Deanna, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka – influenza miatt nem tartott a csapattal az összetett Eb-aranyérmes Liu Shaoang.

„Mivel az indulás előtt lettem rosszul, és szökött fel a lázam, úgy döntöttünk, jobb, ha itthon maradok, hiszen nem lett volna értelme félig betegen versenyezni – mondta el Liu Shaoang. – Bízom a srácokban, remélem, nem szakad meg a jó sorozatunk, én mindenesetre itthonról nagyon szurkolok nekik. Szerdán pedig újra elkezdem az edzéseket. A dordrechti világkupa-viadal eleve kimaradt volna, így a szezonból már csak a világbajnokság van hátra nekem. Azt még nem tudjuk, hogy márciusban az eredeti terveknek megfelelően Szöulban lesz-e a vébé, többféle információ kering a sportág berkein belül. Mi mindenesetre készülünk, a többi nem rajtunk múlik.”

A drezdai világkupaverseny pénteken az előfutamokkal kezdődik, a döntőkre szombaton és vasárnap kerül sor.

A világkupa-sorozat sajátossága, hogy minden állomáson egy-egy távot kétszer rendeznek meg, ez Drezdában az 1000 méter lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik