Rp. gyorskorcsolya-vb: Liu Shaolin Sándor bronzérmes összetettben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.03.13. 08:25
null
A magyar versenyző 41 ponttal végzett az összetett rangsor harmadik helyén. (Fotó: Reuters)
Liu Shaolin Sándor bronzérmet nyert összetettben a rövid pályás gyorskorcsolyázók szöuli világbajnokságának vasárnapi zárónapján.

A magyar versenyző a 3000 méteres szuperdöntőben hetedik lett, ezért két pontot kapott, s 41 ponttal végzett az összetett rangsor harmadik helyén. A szuperdöntőben az egyéni távokon gyűjtött pontok alapján kialakult sorrend első nyolc helyezettje vett részt.

Liu Shaolin szombaton 500 méteren aranyérmes, 1500-on ötödik volt, vasárnap 1000 méteren a negyeddöntőben kiesett.

Az összetett vb-címet a kínai Han Tian-ju szerezte meg, az ezüstérem a kanadai Charles Hamliné lett.

Liu Shaolin saját maga és a magyar rövid pályás gyorskorcsolya történetének első összetett vb-érmét nyerte, ahogyan szombaton az 500 méteren aratott diadalával is sporttörténelmet írt.

A magyar gyorskorcsolyázó a versenyt követően az M4 Sportnak értékelt: „Úgy éreztem, hogy az 1000 m-es táv is meglesz, de nem jött ki a lépés. Nagyon örülök a többi sikernek, azért is, mert a tegnaphoz képest nem voltam olyan jó erőben. Ha jönnek az eremények, akkor mindig magasabbra kerül a léc és többet akarunk, de ennek a négy éremnek is örülnünk kell.”

A 18. születésnapját éppen vasárnap ünneplő Liu Shaoang ötödik lett a szuperdöntőben, s az összetett pontversenyben is.

A szuperdöntő elején Shaoang maradt szorosan az élen haladók mögött, Shaolin Sándor utolsóként követte a mezőnyt, majd lassan feljött az első négy közé. A hajrában a két magyar nem tudott mit kezdeni Tian-juval és Hamelinnel, előbbi győzött, utóbbi harmadik lett, közéjük a hazai közönség előtt szereplő dél-koreai Park Szu Jong fért be másodikként.

Ami a többi magyar egyéni indulót illeti: Knoch Viktor vasárnap 1000 méteren, a Liu testvérekhez hasonlóan, a negyeddöntőig jutott, a táv rangsorában 15. lett, összetettben a 27. helyet szerezte meg az 51 fős mezőnyben.

A nőknél 1000 méteren Bácskai Sára Luca 18., Jászapáti Petra 19. lett, az összetettben előbbi a 18., utóbbi a 23. helyen zárt a 38 korcsolyázót felvonultató mezőnyben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik