A leghosszabb táv selejtezőjében komoly meglepetés nem volt, így a férfiak fináléja nagy küzdelmet hozott a Liu fivérek és Burján Csaba között. Végül a szám 2016-os világbajnoki és idei Európa-bajnoki ezüstérmese, a fiatalabb Liu testvér haladt át elsőként a célvonalon bátyját megelőzve, harmadikként pedig Burján zárt. A hatos döntő másik három tagja kissé leszakadt a dobogós triótól.

A nőknél szintén a válogatott legjobbjai jutottak a fináléba, közülük az idei vb-n ezüstérmes váltó négy tagja harcolt meg az érmekért: Jászapáti Petra nyert Bácskai Sára Luca és Heidum Bernadett előtt, Keszler Andrea pedig lecsúszott a dobogóról, noha alig fél másodperccel maradt el a győztestől.

Az ob gyakorlatilag olimpiai tesztverseny, ugyanis éppen olyan ritmusban és annyi szünettel bonyolítják le az egyes számokat, ahogy azok majd a jövő februári, pjongcsangi téli olimpián lesznek. Az esemény nem válogató, hanem az olimpiai keret számára szeretnék beállítani a szakemberek az optimális felkészülési edzéstervet. A versenyeket ezen és a következő héten szerdán és szombaton rendezik, majd a zárónap szeptember 4-én, hétfőn lesz a Gyakorló Jégcsarnokban. A program minden alkalommal 18 órakor kezdődik.

RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA OB
FÉRFI 1500 M

1. Liu Shaoang (MTK) 2:34.243 perc
2. Liu Shaonlin Sándor (MTK) 2:34.438
3. Burján Csaba (PSN) 2:34.462
NŐI 1500 M
1. Jászapáti Petra (SZKE) 2:39.458 perc
2. Bácskai Sára Luca (MTK) 2:39.524
3. Heidum Bernadett (MTK) 2:39.661