Rp. gyorskorcsolya: magyar arany 1000-en, két váltónk is döntős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.11. 02:08
Calgary után ezen a hétvégén az egyesült államokbeli Salt Lake Cityben rendezik a rövid pályás gyorskorcsolyázók 2018–2019-es világkupa idényének második versenyét. A szombati döntők során a férfiak 1000 méteres versenyszámában Liu Shaolin Sándor végzett az első helyen. Emellett bejutott a vasárnapi döntőbe az 5000 méteres férfi, illetve a 2000 méteres vegyes váltónk.

Az első 1000 méteres döntőbe (egyet vasárnap is rendeznek majd) mindkét Liu testvér bejutott, s a rajt után gyorsan az élre is álltak, majd váltott vezetéssel jutottak el az utolsó körökig. Akkor az idősebbik fivér, Sándor állt az élre, Shaoangot azonban a kínai Zsen Ce-vej is megelőzte. Sajnos a versenybírók a célba érés után a magyar fiút ki is zárták, így első és harmadik helyett maradt „csak” az arany. Ebben a számban Varnyú Alex a B-döntőben második, összesítésben nyolcadik lett. 1000 méteres döntőbe (egyet vasárnap is rendeznek majd) mindkét Liu testvér bejutott, s a rajt után gyorsan az élre is álltak, majd váltott vezetéssel jutottak el az utolsó körökig. Akkor az idősebbik fivér, Sándor állt az élre, Shaoangot azonban a kínai Zsen Ce-vej is megelőzte. Sajnos a versenybírók a célba érés után a magyar fiút ki is zárták, így első és harmadik helyett maradt „csak” az arany. Ebben a számban Varnyú Alex a B-döntőben második, összesítésben nyolcadik lett.

Ugyanezen a távon nem sikerült női versenyzőnknek az elődöntőbe jutnia. 1500 méteren csak B-döntőseink voltak: a férfiaknál Burján Csaba lett második (összesítésben kilencedik), a nőknél Sziliczei-Német Rebeka pedig hatodik (13.).

Ezen a napon rendezték a váltóversenyek elődöntőit is, és a mostani idénytől a programba kerülő 2000 méteres vegyes váltóknál a Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Burján Csaba, Krueger Cole összeállítású magyar csapat kellemes meglepetésre, elődöntőjéből a hollandok mögött második helyen bejutott a fináléba, ahol majd a kínaiak és a franciák lesznek még majd az ellenfeleik.

Ugyancsak döntőbe jutott, mégpedig futamgyőztesként az egy hete világcsúcsot futó Burján Csaba, Krueger Cole, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású, olimpiai címvédő férficsapatunk is 5000 méteren. A fináléban az oroszok, a kínaiak és az olaszok lesznek majd a riválisok. A nőknek ugyanez sajnos nem sikerült: a Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Knoch Márta, Sziliczei-Német Rebeka összeállítású női 3000 méteres váltó csak harmadik lett elődöntőjében, így vasárnap a B-döntőben lesz majd érdekelt, a kizárások miatt azonban csupán Lengyelország lesz majd a mieink ellenfele.

A három váltószám döntője mellett a férfi és női 500 és újabb 1000 méteres versenyt rendeznek majd a versenyen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik