Debrecen rendezheti meg a 2020-as rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságot (Fotó: Török Attila)

 

A cívisváros Főnix csarnoka adott már otthont short track-világbajnokságnak, mégpedig 2013-ban, a helyiek és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) tehát már rutinosan vághat neki a rendezésnek, úgy még inkább, hogy a 2018-as olimpiát megelőző kvalifikációs világkupa-sorozat első állomását is hazánkban rendezték. Akkor a BOK-csarnok volt a helyszín a fővárosban, míg jövő januárban a sportág szerelmesei Debrecenbe teszik át székhelyüket. 

„Budapest az idén Európa sportfővárosa, de azt gondolom, hogy a vidéki városoknak is fel kell zárkózniuk, nekik is kell sporteseményeket rendezniük – jelentette ki Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke. – Debrecenben már volt egy sikeres short track világbajnokság hat évvel ezelőtt, a város nagy forgalmú nemzetközi repülőtérrel rendelkezik, a Főnix csarnok minden tekintetben alkalmas egy ilyen sportesemény megrendezésére. Ugyan már márciust írunk, de bőven van időnk arra, hogy megfelelően felkészüljünk egy kiváló Európa-bajnokság megrendezésére.”

Az idén januárban Dordrechtben tartott Eb sikerei után természetesen a cívisvárosban is hasonló eredményekre törekszik a magyar válogatott, habár a hollandiai négy arany, négy ezüst, egy bronz minden idők legjobb magyar Európa-bajnoki teljesítménye volt…

A hazai Eb-n összetett címvédőként léphet jégre Liu Shaolin Sándor.

„Ez így igaz, és minden megteszek azért, hogy meg is védjem a címemet. Egyetlen ember verhet csupán meg: az öcsém, Ádó… A 2013-as világbajnokság nem, a 2017-es világkupaverseny viszont jól sikerült számunkra, remélem, a debreceni Eb még jobban fog. Akkor már a csapatunkat erősíti az olimpiai ezüstérmes Krueger John-Henry is, úgyhogy minden remény megvan az újabb jó szereplésre” – nyilatkozta Liu Shaolin Sándor.