Rp. gyorskorcsolya Eb: a legjobbak utaznak Drezdába

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.01.02. 15:34
Szinte a legerősebb magyar válogatott utazik Drezdába a jövő péntektől vasárnapig tartó rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságra.

Bánhidi Ákos csapatmenedzser az MTI-nek kedden elmondta, a nőknél a Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett és Kónya Zsófia, míg a férfiaknál Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba és az amerikai születésű Krueger Cole ötöse indul a németországi kontinensviadalon. Utóbbi először vesz részt világversenyen magyar színekben.

A sportvezető kifejtette, mindkét váltó a lehető legerősebb összeállításban szerepel majd, ám egyéniben valószínűleg nem a legjobbakat nevezik, így jó esély van arra, hogy a Liu fivérek csak csapatban versenyeznek. Mint hozzátette, az Eb lebonyolítása kissé más, mint a világkupáé, emiatt mindegyik egyéni távon – 500, 1000 és 1500 méteren – ugyanannak a három-három sportolónak kell rajthoz állnia.

„Sok tényező befolyásolta a döntést. Az Eb jó gyakorlási lehetőség, de a terhelést azon a héten is folytatjuk, mert a februári pjongcsangi olimpia a cél. A legjobbak részvételéhez az is hozzájárult, hogy Drezdában először lesz hibrid palánk a sokkal sérülésveszélyesebb merev helyett. Ha utóbbi lenne, akkor a váltót sem futtatnánk” – mondta Bánhidi.

A magyar válogatott tagjai jövő héten a szerda reggeli edzést követően busszal indulnak Drezdába.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik