Rp. gyorskorcsolya: a Liu testvérek 3 távon is továbbmentek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.03.11. 12:42
Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang is negyed-, illetve elődöntőbe jutott mindhárom egyéni távon a rövid pályás gyorskorcsolyázók Szöulban zajló világbajnokságának első napján, pénteken.

A verseny honlapja szerint a magyar fivérek 1500-on az elődöntőben, 500 és 1000 méteren a negyeddöntőben folytathatják a küzdelmet. A harmadik magyar egyéni férfi induló, Knoch Viktor a legrövidebb távon kiesett a selejtezőben, de 1000 és 1500 méteren továbbment, így előbbi távon negyed-, utóbbin elődöntős.

A nőknél 500-on és 1500-on Bácskai Sára Luca továbbjutott, előbbiben negyed-, utóbbiban elődöntős, 1000 méteren viszont búcsúzott, ahogy Jászapáti Petra mindhárom távon.

A szöuli vb szombati napján magyar idő szerint 6 órától 500-on és 1500-on küzdenek az érmekért a versenyzők, majd a férfi és női váltók elődöntőit rendezik meg. A vasárnapi utolsó napon, ugyancsak 6 órai kezdettel 1000 méteren találnak gazdára a medálok, majd jönnek a férfi és női szuperdöntők, valamint a váltóversenyek fináléi. A szuperdöntőkben mindkét nemnél az egyéni távokon szerzett pontok alapján kialakult rangsor első nyolc helyezettje vehet részt.

A magyar férfi válogatott Knoch, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba összetételben lesz érdekelt a váltók versenyében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik