Rövid pályás gyorskori-vk: két bronzérem Salt Lake Cityben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.02. 23:55
Az Egyesült Államokbeli Salt Lake Cityben megkezdődött a rövid pályás gyorskorcsolyázók 2019–2020-as világkupa-idénye. A verseny második napján a magyar versenyzők két bronzérmet szereztek: Jászapáti Petra és Liu Shaoang is harmadikként ért célba az 500 méteres távon.

Jászapáti Petra a negyed- és az elődöntőből is futamgyőzelemmel (előbbin 42.729-es új országos csúccsal) jutott tovább, az 500-as fináléban végül 36 századmásodperccel kapott ki az olasz Martina Valcepinától, és egy tizeddel a holland Yara van Kerkhoftól. Ebben a számban Kónya Zsófia a negyeddöntőig jutott és végül a 16. helyen zárt. Jászapáti Petra a negyed- és az elődöntőből is futamgyőzelemmel (előbbin 42.729-es új országos csúccsal) jutott tovább, az 500-as fináléban végül 36 századmásodperccel kapott ki az olasz Martina Valcepinától, és egy tizeddel a holland Yara van Kerkhoftól. Ebben a számban Kónya Zsófia a negyeddöntőig jutott és végül a 16. helyen zárt.

A férfiak ugyanezen távján Liu Shaoang két második hellyel verekedte be magát a döntőbe, ahol a dél-koreai Hvang Te Hon és az orosz Viktor An volt gyorsabb nála. Liu Shaolin Sándort az elődöntőben éppen öccse szorította ki a fináléból, a B-döntőt viszont megnyerte és ezzel az ötödik helyen végzett. Ugyanitt Sziklási András a 21. lett

A szombati másik táv az 1500 méter volt, amelyen a nőknél a mieink között a frissen honosított Lockett Deanna szerepelt a legjobban: a B-döntőben ötödik lett, összesítésben pedig a 12. helyen zárt. Sziliczei-Német Rebeka a 17., Bácskai Sára Luca a 35. helyen végzett. A győztes a kanadai Kim Boutin lett.

A férfiaknál sem Burján Csaba, sem pedig Krueger Cole nem jutott sem az A-, sem pedig a B-döntőbe, előbbi a 17., utóbbi pedig a 19. helyen végzett, míg Varnyú Alex a 27. lett. Az első helyet az orosz Szemjon Jelisztratov szerezte meg.

A váltóknál a negyed- és az elődöntőket rendezték: női csapatunkat az előbbiben, vegyes váltónkat pedig az utóbbiban zárták ki, így ők a 8., a lányok pedig a 11. helyen végeztek. Olimpiai és Európa-bajnok, világcsúcstartó férficsapatunk az elődöntőben bukott és csak negyedik lett, így csak a B-döntőben indulhat vasárnap. A vegyes váltók aranyérmét egyébként az oroszok szerezték meg.

Vasárnap ismét 500 méteres, illetve 1000 méteres versenyeket rendeznek, valamint a váltók döntőit számos magyar indulóval.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik