NOB: napokon belül megszűnhet az oroszok felfüggesztése

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.26. 09:58
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság egy orosz tagja szerint a NOB még a héten feloldhatja az orosz bizottság felfüggesztését, mely miatt az ország sportolói nem szerepelhettek saját zászlajuk alatt a vasárnap véget ért pjongcsangi téli olimpián.

Samil Tarpiscsev a RIA hírügynökségnek beszélt arról, hogy a számukra kedvező NOB-döntés a folyamatban lévő doppingellenőrzések lezárulta után várható.

„A jégkorongozók és a síelők mintáinak eredményére várnak. Amennyiben nem lesz probléma, az Orosz Olimpiai Bizottság visszahelyezéséről szóló döntés automatikus lesz” – jegyezte meg Tarpiscsev.

Az államilag irányított doppingrendszer miatt a NOB december 5-én függesztette fel az Orosz Olimpiai Bizottságot, egyúttal kizárta a pjongcsangi játékokról, és csak semlegesként, az ötkarikás zászló alatt engedélyezte az orosz sportolók indulását, Olimpiai Sportolók Oroszországból (OAR) megjelöléssel.

Ez a jelzés szerepelt az öltözékükön, s aranyérmeseiknek, a műkorcsolyázó Alina Zagitovának és a férfi jégkorongozóknak az olimpiai himnuszt játszották el az eredményhirdetésnél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik