Műkorcsolya Eb: Tóth Ivett a 13. a rövid program után

Vágólapra másolva!
2019.01.23. 17:52
Tóth Ivett a 13. helyen áll a nők szerdai rövid programját követően a Minszkben zajló műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon.

A 20 éves versenyző hibátlanul teljesítette a két triplából álló ugráskombinációját, majd a háromfordulatos Lutz is sikerült neki, azonban a Bruno Mars zenéjére előadott produkció végén a dupla Axel csak szimpla lett, így elsősorban ennek tudható be, hogy nem áll a legjobb tíz között, ami a saját célkitűzése.

„Bosszant, hogy elrontottam a dupla Axelt, hiszen az stabil ugrásom, de mivel az utolsó egy-másfél hétben küzdöttem az edzéseken, örülök, hogy azért csak összehoztam egy elfogadható rövid programot. Most igyekszem gyorsan regenerálódni, és pénteken nagyon fogok figyelni az Axelekre, ahogy persze a többi elemre is, hogy egy jó kűrrel előreléphessek” – nyilatkozta a hazai szövetség közösségi oldalán Tóth Ivett.

A rövid programot követően két orosz versenyző kiemelkedik a 36 fős mezőnyből: a címvédő és olimpiai bajnok Alina Zagitova alig több mint két ponttal előzi meg honfitársát, Szofija Szamodurovát. A pénteki kűrt harmadik helyről váró svájci Alexia Paganininek már közel tíz pont a hátránya az éllovassal szemben.

A párosok rövid programját követően a Vanessa James, Morgan Cipres francia kettős vezet, amely megelőzi a 2017-ben és 2018-ban kontinensbajnok Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov orosz duót. A harmadik helyen a Nicole Della Monica, Matteo Guarise olasz páros várja a folytatást.

MŰKORCSOLYA EURÓPA-BAJNOKSÁG (MINSZK)
Nők
Az állás a rövid program után
1. Alina Zagitova (orosz) 75.00 pont
2. Szofija Szamodurova (orosz) 72.88
3. Alexia Paganini (svájci) 65.64
…13. Tóth Ivett 54.90

A párosok állása a rövid program után
1. Vanessa James, Morgan Cipres (francia) 76.55 pont
2. Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov (orosz) 73.90
3. Nicole Della Monica, Matteo Guarise (olasz) 73.70

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik