A Magyar Országos Korcsolyázószövetség (MOKSZ) elnöksége döntött, hétfőn pedig a Magyar Kormány határozatot hozott a 2022. évi műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság rendezése kapcsán szükséges kormányzati intézkedésekről – immár hivatalos: megpályáztuk a három év múlva esedékes vb rendezési jogát.

„A műkorcsolya és jégtánc a legnézettebb sportágak egyike, a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség égisze alatt működő szakágak közül pedig a legnézettebb – jelentette ki Schulek Csaba, a MOKSZ ügyvezető igazgatója. – Feltett szándékunk, hogy tovább népszerűsítsük a szakágat hazánkban, és nem titkolt célunk, hogy a mostanság egyre jobb eredményeket elérő fiatal tehetségeink számára lehetőséget biztosítsunk, hiszen akkor akár már közülük is jégre léphetnek néhányan a hazai közönség előtt. 2022-ben Magyarország Szlovákiával közösen rendezi meg a kézilabda-világbajnokságot – sikeres pályázat esetén az akkorra elkészülő népligeti sportkomplexum lehet a mi világbajnokságunk helyszíne is.”

Hazánk nemegyszer adott már otthont műkorcsolya- és jégtánc-világversenyeknek: ha csak a közelmúltbeli eseményeket említjük, 2004-ben és 2014-ben Budapesten Európa-bajnokságot, 2016-ban Debrecenben junior-világbajnokságot rendeztünk, világbajnokságon pedig legutóbb 1988-ban köszönthettük Budapesten a sportág elitjét.