Megható és vicces jelenetek a téli olimpia megnyitóján

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.09. 14:14
A péntek déli megnyitóval hivatalosan is megkezdődtek a XXIII. Téli Olimpiai Játékok.

Nagy Konrád hozza a magyar zászlót (Fotó: MTI)
Nagy Konrád hozza a magyar zászlót (Fotó: MTI)
Nagy Konrád hozza a magyar zászlót (Fotó: MTI)
Nagy Konrád hozza a magyar zászlót (Fotó: MTI)
Nagy Konrád hozza a magyar zászlót (Fotó: MTI)

 

A XXIII. Téli Olimpiai Játékok megnyitója művészi előadásokkal, tűzijátékkal kezdődött magyar idő szerint péntek délben.


Nagyon hideg volt a helyszínen, de a szervezők gondoskodtak róla, hogy a nézők ne fázzanak, a székekre elhelyezett csomagokban voltak erre való eszközök.

A hagyományoknak megfelelően Görögország jött be elsőként. Ghána egy kis afrikai „ízt” is vitt a bevonulásba, némi tánc formájában, de a bermudaiak sem voltak sótlanok, mivel bermudában jöttek be. Dideregtek rendesen…


Az oroszok sem a hagyományos úton érkeztek meg a stadionba, mivel a doppingbotrány miatt nem tehették meg. Ráadásul egy koreai hölgy vitte a zászlójukat, az olimpiait…

Igen emlékezetes lett a tongaiak bejövetele, ugyanis Pita Taufatofua ugyanúgy félmeztelenül vonult, be mint a riói játékokon. Akkor azért egy picit melegebb volt a pjongcsangi mínusz 5 fokhoz képest…


A magyar küldöttség a 89. helyen vonult be – a rövid pályás gyorskorcsolyázók nélkül, akik szombaton már versenyeznek, így arra koncentrálnak. A nagy pályás gyorskorcsolyázó, Nagy Konrád vitte a mieink zászlóját.



Közvetlenül utánunk Hongkong jött, majd a két Korea, közös zászló alatt. Alapjában külön nemzetként versenyeznek Pjongcsangban, de női jégkorongban közös csapatot indítanak.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének köszöntő beszédét követően Mun Dzse In dél-koreai államfő nyitotta meg hivatalosan a játékokat.

Az olimpiai zászló érkezése és az olimpiai eskü elhangzása után a stadionban az olimpiai lángot a koreai közös női jégkorongcsapat két tagja vitte fel a fáklyához, ahol Kim Ju Na, Dél-Korea első műkorcsolyázó olimpiai bajnoka lobbantotta fel a lángot.

Pjongcsangban rekordot jelentő 92 ország 2925 versenyzője – köztük 19 magyar – indul. Az országban tapasztalt doppinghelyzet miatt Oroszországból 168 versenyző vehet részt, „Olimpiai Sportoló Oroszországból” (OAR) megnevezéssel a játékokon. Az ötkarikás eseményen 15 sportág 102 versenyszámában avatnak győztest.

A látványos megnyitót részben beárnyékolta, hogy a stadionban nem működött a wifi, s ez alaposan megnehezítette az újságírók és fotósok munkáját. A szervezők tájékoztatása szerint a teljes hálózat összeomlott, ami a játékok minden helyszínét érintette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik