Igazi bajnokok – Kovács Erika jegyzete

Vágólapra másolva!
2019.01.13. 23:57

Világsztárok. Nincs ezen mit szépíteni, mi több, nem is kell ezt szépíteni.

Azok.

Világsztárok.

Hihetetlenül mélyről indultak, ahogyan maga a sportág, a rövid pályás gyorskorcsolya is hazánkban, évről évre egyre feljebb jutnak – és hol van még a vége...?

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang elvitte a show-t a dordrechti Európa-bajnokságon. Egy olyan országban, ahol a gyorskorcsolya nemzeti sportnak számít, ahol immár nemcsak nagypályán, hanem a short trackesek között is egyre több klasszis akad, na de olyan, mint a mi két fiunk?

Nos, olyat nemigen találunk szerte a világban. Vannak persze remekül teljesítő, kiváló eredményeket produkáló rövid pályás gyorskorcsolyázók, de mostanra eljutottunk odáig, hogy a Liu fivérek a sportág ikonjainak számítanak.

És olyan emberi minden megnyilvánulásuk...

„Testvérek vagyunk. Mindig, minden helyzetben. Nemcsak a hétköznapok során, hanem a pályán is. Fontos, persze, hogy fontos, hogy a leggyorsabbak legyünk a jégen, de az már nem számít, melyikünk halad át elsőként a célvonalon. A győzelem a miénk – családon belül marad.”

Úgy tartják, egy bajnok akkor igazi bajnok, ha amellett, hogy a sportágában a legnagyobbak közé emelkedik, a mindennapi életben is kivívja a tiszteletet. Mert igazi bajnokká válni csak akkor lehet, ha a kiváló sportolói én mellé társul a klasszis viselkedése, gondolkodása is.

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang igazi bajnokok.

Akárcsak a körülöttük lévők.

Például edzőik, Csang Csing Lina és Bánhidi Ákos – ha a fiúk világsztárok, azok a trénerek is, és ezt nem (csak) az elfogultság mondatja velünk: a dordrechti Eb helyszínén a futamok előtt, alatt és után a palánk mellett álló Lina majdnem annyiszor tűnt fel a kivetítőn, mint a versenyzők. Mindeközben Bánhidi Ákos – sokszor egy méterrel hátrébb lépve – végzi hatalmas alázattal a munkáját. Ketten együtt alkotnak egy egészet – nekik is köszönhetően tart immár évek óta a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók sikersorozata.

És vegyük észre azt is, hogy a Liu testvérek mellett szép lassan mások is odaérnek az élmezőnybe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik