Mesevilágba született, és nem engedte, hogy gyermekkora elillanása magával vigye a tündérkertet. Egész életére maradt a hegyek, fák, füvek, erdők birodalmában, sífutólécein immár nem az őzek nyomát követve, hanem a világversenyek dobogóit. A Pjongcsang után visszavonuló sílövő, Tófalvi Éva az egyetlen romániai sportoló, aki hat téli olimpián indulhatott. Ma már felelős közéleti szereplőként álmodik szebb jövőt szülőhelyének, Hargitafürdőnek.

A Romániában majd' huszonöt évig verhetetlen sílövőbajnoknő, Tófalvi Éva történetét elolvashatja a Nemzeti Sport szombaton megjelenő, Hosszabbítás című mellékletében.

És a Hosszabbatás-mellékletben még olvashat arról is, hogy...
...milyen volt a sokat emlegetett „berni csodát" megelőző „berni háború".
...miként készül a július elsején kezdődő debreceni junior női kézilabda-világbajnokságra a magyar keret Siófokon, s hogyan emlékszik vissza juniorsikereire Görbicz Anita és Mikler Roland.
...miként szolgáltatott igazságot az ábécé Ambrus Miklósnak, a 85. születésnapját ünneplő olimpiai bajnok vízilabdázónak.
...mit emelne át az angol kosárlabda-kultúrából a magyarba a két évig az Oaklands Wolvesnál edzősködő korábbi válogatott játékos, Zsolnay Gyöngyi.
...mi törte ketté a Kincsem című filmmel végleg befutott színész, Gáspár Tibor kézilabda-beállósi pályafutását.