Hódeszka: Fritz Botond 21. lett első Big Air vk-versenyén

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.08.24. 16:30
A hódeszkás Fritz Botond pályafutása során először indult az úgynevezett Big Air számban világkupaversenyen, debütálása pedig jól sikerült, 21. helyen végzett.

A magyar szövetség beszámolója szerint a vk-idény hagyományosan az új-zélandi Cardronában veszi kezdetét, ahol rendre igen erős mezőny gyűlik össze. Ezúttal 35 hódeszkás állt rajthoz, a magyar sportoló pedig 43 pontjával ugyan nem jutott a legjobb tízet felvonultató fináléba, mégis elégedett lehet a teljesítményével, mivel olimpiai döntősöket megelőzve lett 21. a viadal szombati selejtezőjében.

„Magamhoz képest nagyon jól teljesítettem mindkét körben. Az első edzőnapon volt pár nehézségem, viszont a selejtező napján már minden nagyon jól ment, és ekkor már sikerült a trükk, amit akartam, a backside duplakork 1080. A kvalifikáción is ezt próbáltam, és le is tettem szép tisztán. Nagyon boldog vagyok ezzel az eredménnyel, sok tapasztalatot szereztem és jó volt a világ legjobbjaival versenyezni” – mondta Fritz.

A Big Air a szabadstílusú hódeszkások egyik szakága, melyben egy hosszabb nekifutó után egy nagy méretű ugratóról elrugaszkodva kell bemutatni egyetlen ugrást. A 60-70 km/h-s elugrási sebesség eléréséhez meredek nekifutóra van szükség. A starthely és az ugrató közötti szintkülönbség többnyire meghaladja a 30 métert. A versenyzőket zsűri pontozza, a választott trükk technikai nehézsége, valamint a versenyző kreativitása és stílusa alapján. A szám a tavalyi, pjongcsangi olimpián debütált a téli ötkarikás játékokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik