Év Sportolója Gála: Lina munka közben tigrissé változik – Bánhidi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.15. 17:45
A 2018-as év sikerei után a rövid pályás gyorskorcsolyázók edzőpárosa, Csang Csing Lina és Bánhidi Ákos vehette át a 61. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán az Év edzőjének járó díjat. Az NSO Tv velük beszélgetett a gála után. 

„Nagyon felemelő érzés itt lenni, és megkapni ezt a díjat. Hálás vagyok minden sportújságírónak, aki ránk szavazott. Tényleg nagyra értékelem, és boldog vagyok – mondott köszönetet Bánhidi Ákos, majd Csang Csing Lina beszélt a díjról: – Edzőként, sportolóként azért dolgozunk nap mint nap, hogy sikeresek legyünk. Nagyon sokat jelent az életünkben, hogy elismerik a munkánkat. Hasonló folytatást tervezünk, hogy még több díjat vihessünk haza a jövőben. Hogy külföldi edzőként nyertem Magyarországon, különleges számomra, hiszen ezáltal érzem, hogy szeretnek minket, és szeretnék, ha tovább folytatnánk a munkát. Tényleg sokat jelent ez nekünk, nem is tudom szavakba önteni.”

Bánhidit arra kértük, fejtse ki, mit szeret a legjobban a kínai edzőnővel való közös munkában.

„Mit szeretek a legjobban? Egyszerű a válasz: őt magát. Úgy gondolom, mindketten profik vagyunk, és hagyjuk egymást érvényesülni. Lina hagyja, hogy úgy csináljam a dolgomat, ahogy én azt a legjobbnak tartom, és ez fordítva is igaz. Rengeteget tanultam tőle. Amikor hét éve megérkezett hozzánk, hatalmas élményt jelentett, hogy vele dolgozhatok. Kétféle személyisége van, amikor elkezdődik az edzés, tigrissé változik. A magánéletben viszont egy csupa szív családanya, barát, és ez a két dolog tényleg csodálatossá teszi vele a mindennapi közös munkát.”

A magyar rövid pályás gyorskorcsolya sikerkovácsa nem is tagadta, hogy bizony az edzéseken nem ismer kegyelmet.

„Ó igen, ez olyan, mintha átváltoznék egy másik emberré. Munka közben nagyon komoly vagyok, hiszen nehéz az edzők feladata. Mindig ellentétes oldalon állnak a versenyzőkkel, akiket akkor is rá kell bírni a folytatásra, ha már nagyon elfáradtak. Nem szabad őket túlhajtani, de azt sem szabad hagyni, hogy abbahagyják, ha fáradtak, vagy ha elegük van. Nyilván mindezt azért tesszük, hogy az irányításunkkal fejlődjenek a korcsolyázóink, ők pedig a legjobbak akarnak lenni, ezért hallgatnak is ránk. Hiszen tudják, a siker csak így érhető el.”

A 61. M4 SPORT – AZ ÉV SPORTOLÓJA GÁLA
FÉRFIAK
LIU SHAOLIN SÁNDOR(rövid pályás gyorskorcsolyázó)

NŐK
KOZÁK DANUTA(kajakos)

LABDARÚGÁS(férfiak)
GULÁCSI PÉTER(RB Leipzig)

LABDARÚGÁS(nők)
JAKABFI ZSANETT(VfL Wolfsburg)

EDZŐK
BÁNHIDI ÁKOS ÉS CSANG CSING LINA(férfi és női rövid pályás gyorskorcsolyaváltó)

CSAPAT(hagyományos csapatsportokban)
GYŐRI AUDI ETO KC(női kézilabda)

CSAPAT(egyéni sportágak csapatversenye)
FÉRFI RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYAVÁLTÓ(Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba)

AZ ÉV FOGYATÉKOS SPORTOLÓI

FÉRFIAK
GELENCSÉR RÓBERT(szervátültetett atléta)

NŐK
GYURKÓ ALEXANDRA(szervátültetett úszó)

FOGYATÉKOS SPORTOLÓKKAL FOGLALKOZÓ EDZŐK
BELICZAY SÁNDOR(kerekesszékes vívás, Hajmási Éva, Osváth Richárd)

CSAPAT
NŐI KEREKESSZÉKES VÍVÓVÁLOGATOTT(Madarászné dr. Mező Boglárka, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik