A most elmeszelt négy sportoló közül a világbajnok Makszim Viljegzsanyin mondhat búcsút a két ezüstéremnek (50 kilométeres szabadstílusú sífutás, sprintváltó), de a szintén világbajnok Alekszej Petuhov eredményeit is megsemmisítették.

Két sífutónőt is eltiltott a NOB a mai döntése során: Julia Ivanova 10 kilométeres klasszikus sífutásban a 17. helyen végzett, 30 kilométeres szabadstílusú sífutásban a 30. helyen ért célba, míg sprintváltóban a hatodik helyen zárt, míg Jevgenyina Sapavolava az öt kilométeres sprintben a 19. helyen zárt.

A NOB korábban elrendelte valamennyi orosz sportoló Szocsiban adott doppingmintájának újraelemzését. Az orosz sportolók pjongcsangi részvételéről a végrehajtó bizottság december 5. és 7. közötti ülésén születhet döntés.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség által megbízott kanadai jogászprofesszor, Richard McLaren vezette független vizsgálóbizottság az oroszok államilag támogatott, rendszerszintű doppingolását feltáró jelentése szerint az orosz doppingellenőrző szervek 2011 és 2015 között 30 sportágban mintegy 1000 sportoló vizsgálati mintáját manipulálták, illetve pozitív teszteredményeket titkoltak el.