Dopping: az oroszok 2022-ig nem rendezhetnek sílövőversenyt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.11.08. 17:47
A Nemzetközi Sílövőszövetség (IBU) 2022-ig biztosan nem rendez versenyeket Oroszországban az országot érintő doppingbotrányok miatt.

Az IBU csütörtökön kiadott, 2022-ig szóló versenynaptárában egyetlen oroszországi helyszínt sem találni a nemzetközi viadalok – világbajnokságok, világkupaversenyek – között.

„Csak olyan országok láthatják vendégül a világ legjobb biatlonosait, amelyek rendelkeznek a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által megfelelőnek minősített doppinglaborral, és amelyeket az IBU kongresszusa is elfogad” – áll a szervezet közleményében.

Az orosz sportlövők szövetsége (RBU) szerette volna visszakapni a 2017 decemberében elveszített teljes jogú tagságát a nemzetközi szervezetben, ám ez egy szeptember 7-i döntés értelmében nem következett be.

A WADA két héttel később, szeptember 20-án jelentette be, hogy három év után ismét megfelelő minősítést kap az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA), amely így végezhet teszteket.

Az IBU új elnöke, Olle Dahlin jövő héten találkozik Moszkvában a helyi szövetség vezetőivel, és ott tárgyalnak majd arról, mikor és milyen módon nyerheti vissza teljes jogú tagságát az RBU.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik