Alpesisí-vk: Shiffrin Zágrábban is ellenállhatatlan volt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.03. 17:42
Zágrábban műlesiklófutammal folytatódott a nők alpesi sí vk-idénye. A győzelmet az amerikai Michaela Shiffrin szerezte meg, aki az idénybeli hatodik versenyét nyerte meg.

Az első hely sorsa gyakorlatilag már az első futamban eldőlt, ugyanis az amerikai lány majdnem másfél másodperccel volt gyorsabb a második svájci Wendy Holdenernél, míg a harmadik helyen ekkor a szlovák Petra Vlhová végzett.

Csakhogy utóbbi a szakadó hóesésben már nem ment olyan jól a második futamban, így megelőzte a svéd Frida Hansdotter, aki az első menetet az ötödik helyen zárta. Holdener át tudta venni tőle a vezetést, de csak addig örülhetett, amíg Shiffrin célba nem ért, ő ugyanis nemhogy hibázott volna, de még növelni is tudta az előnyét. Ezzel viszont már több mint kétszer annyi pontja van az összetett világkupában, mint az utána következő német Viktoria Rebensburgnak.

 

ALPESISÍ-VK, ZÁGRÁB (HORVÁTORSZÁG)
Női műlesiklás
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1:53.07
2. Wendy Holdener (svájci) +1.59
3. Frida Hansdotter (svéd) +2.11
Az összetett vk állása:
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1081
2. Viktoria Rebensburg (német) 510
3. Petra Vlhová (szlovák) 475
...
86. Miklós Edit (magyar) 18

Ugyancsak a sízéssel kapcsolatos hír, hogy a Németországban uralkodó ítéletidő miatt nem tudták megrendezni Oberstdorfban a Tour de Ski negyedik szakaszát, ami egy sprintverseny lett volna.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik