Az első futamot némi meglepetésre a brit Dave Ryding nyerte meg, igaz, mindössze 14 századmásodperccel Neureuther és 18-cal a norvég Henrik Kristoffersen előtt. Az összetett világkupában címvédő, komoly sérülés után visszatérő osztrák Marcel Hirscher hátránya viszont már majdnem fél másodperc volt a negyedik helyen.

Amikor az osztrák nekivágott a második futamnak, akkor a svéd Matthias Hargin állt az élen, de aztán jelentősen visszaesett, s csak a 15. helyen ért célba (végül 17. lett), de augusztusi lábtörése után ez annyira nem is rossz eredmény tőle. A norvég viszont nyolc századmásodpercet meg tudott őrizni előnyéből. Neureuther viszont alaposan odatette magát, és 37 századmásodperccel átvette a vezetést. Ryding szerette volna megszerezni az első brit világkupa-győzelmet, jól is rajtolt, s már több, mint fél másodperces előnye volt, de a pálya közepén kiesett, így Neureutheré lett az arany.

A versenyen indult a magyar színeket képviselő Samsal Dalibor is, aki 66-os rajtszámmal vágott neki az első futamnak, de sajnos nem ért célba.

ALPESISÍ-VK, LEVI (FINNORSZÁG)
Férfi műlesiklás
1. Felix Neureuther (német)           1:42.83
2. Henrik Kristoffersen (norvég)       +0.37
3. Matthias Hargin (svéd)                  +0.45
…Samsal Dalibor nem ért célba az első futamban.

Böngésszék téli sport adatbankunkat!
Itt találják meg az idény összes sívilágkupa-eredményét