Alpesisí-vk: Shiffrin sorozata kis híján megszakadt – de nem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.09. 22:25
Az ausztriai Flachauban női műlesikló futammal folytatódott az alpesisí-vk. A győzelmet ismét az amerikai Mikaela Shiffrin szerezte meg.

Pedig az első futamban meglepetésre nem Shiffrin volt a leggyorsabb: hazai pályán Bernadette Schild elsőként indulva nem is kevéssel, 37 századmásodperccel előzte meg az amerikait. A harmadik helyről a svéd Frida Hansdotter várta a folytatást, aki aztán a második futamban át is vette a vezetést.

Shiffrin azonban a második futamban ellenállhatatlan volt, mindent beleadott, és majdnem másfél másodpercet vert a svédre. Ezzel a tempóval Schild sem bírt, és a 37 századmásodperces előnyből egy másodperces hátrány lett.

A amerikai versenyző hihetetlen idényt produkált eddig: január elseje óta, kilenc nap alatt ez már az ötödik-vk-verseny sorozatban, amit megnyert, a legutóbbi kilenc futamból nyolcszor volt a legjobb, s az idényben már kilencedszer győzött. Úgy vezeti az összetett világkupát, hogy majdnem két és félszer annyi pontja van, mint az őt követő svájci Wendy Holdenernek.

 

ALPESISÍ-VK, FLACHAU (AUSZTRIA)
Női műlesiklás
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1:50.86
2. Bernadette Schild (osztrák) +0.94
3. Frida Hansdotter (svéd) +1.43
Az összetett vk állása:
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1381 pont
2. Wendy Holdener (svájci) 560
3. Petra Vlhová (szlovák) 554

89. Miklós Edit (magyar) 18


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik