Alpesisí-vk: Gutnak jól ment, Hirschert otthon győzték le

Vágólapra másolva!
2018.01.21. 15:38
null
Kristoffersen véget vetett Hirscher sorozatának (Fotó: AFP)
Az ausztriai Kitzbühelben férfi műlesikló-, az olaszországi Cortina d'Ampezzóban női szuper-G-futammal folytatódott az alpesisí-vk. A győzelmet a előbbieknél a norvég Henrik Kristoffersen, az utóbbiaknál pedig a svájci Lara Gut szerezte meg.

 

A férfiak versenyének szenzációja, hogy a legutóbbi öt műlesiklófutamot megnyerő, amúgy az idény során nyolc győzelemnél járó osztrák Marcell Hirschert most hazai pályán győzték le, nem is akárhogyan. A szezon során már hét ezüstnél járó Kristoffersen ugyanis az első futam során több mint egy másodpercet vert riválisára, akit amúgy még honfitársa, Mario Matt is megelőzött.

Ezek után már hiába tette oda magát Hirscher a másodikban, mert bár sikerült valamennyit ledolgoznia a hátrányból, az mindössze nyolc századmásodperc volt. Hirscher így is második lett, Matt ugyanis kiesett, így a dobogó harmadik fokára a svájci Daniel Yule állhatott fel.

A nőknél a sérülése után egyre jobb formába lendülő Gut ezúttal nem akadt legyőzőre. Legjobban az olasz Johanna Schnarf tudta megközelíteni, 14 századmásodpercre, míg az osztrák Nicole Schmidhofer 27-tel maradt el tőle. A szombati lesiklást megnyerő amerikai Lindsey Vonn ezúttal hatodik lett, a pénteki győztes olasz Sofia Goggia pedig kiesett.

 

ALPESISÍ-VK, KITZBÜHEL (AUSZTRIA)
Férfi műlesiklás
1. Henrik Kristoffersen (norvég) 1:48.49
2. Marcel Hirscher (osztrák) +0.97
3. Daniel Yule (svájci) +1.35
Az összetett vk állása:
1. Marcel Hirscher (osztrák) 1054
2. Henrik Kristoffersen (norvég) 900
3. Aksel Lund Svindal (norvég) 666
CORTINA D'AMPEZZO (OLASZORSZÁG)
Női szuper-G
1. Lara Gut (svájci) 1:14.78
2. Johanna Schnarf (olasz) +0.14
3. Nicole Schmidhofer (osztrák) +0.27
Az összetett vk állása:
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1477
2. Tina Weirather (liechtensteini) 601
3. Sofia Goggia (olasz) 570
...
93. Miklós Edit (magyar) 18

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik